En prins og en prinsesse holder hender og ser på hverandre.

Kvitebjørn kong Valemon

Eventyrlig familiefilm basert på Asbjørnsen og Moes eventyr om Kvitebjørn kong Valemon, med Maria Bonnevie i rollen som den fagre prinsessen.

I Vinterlandet – et kaldt, men vakkert og godt land med evig sne – bor en aldrende konge med sine tre døtre. Den yngste kongsdatteren har mange lengsler i seg, og i en drøm ser hun en prins i en blomstrende eplehage. I Sommerlandet – et vakkert land med evig vår og sommer – bor unge kong Valemon. Når han nekter å gifte seg med en ond heks, forvandler heksa ham til en isbjørn. Slik må han leve i syv år, og han får bare ha menneskelig skikkelse om natten. Men da må ingen se ham, ellers må han gifte seg med heksa. Kun en ung kongsdatter kan bryte forbannelsen.

På en vandring gjennom Vinterlandet møter Valemon en vakker prinsesse. I øynene til isbjørnen gjenkjenner hun den unge mannen fra drømmene sine. Hun lover å gifte seg med ham og følge ham til hans rike. Men etter nesten syv år av forbannelsen tar nysgjerrigheten til prinsessen overhånd. Hun tenner et talglys for å se på ham om natten. Valemon våkner og løper straks av gårde. Nå må han gifte seg med heksen.

Teknisk informasjon om filmen Kvitebjørn kong Valemon
Attributt Verdi
Spilletid 1t 26m (86 minutter)
Produsert Norge 1991
Regi Ola Solum
Medvirkende

Jack Fjeldstad, Maria Bonnevie, Tobias Hoesl, Monica Nordquist, Anna-Lotta Larsson

Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm