Mennesker ved en dør, en person i rullestol og en annen med nakkekrage.

Kunsten å tenke negativt

Jubileumsvisning av en kommende norsk kultklassiker.

Kunsten å tenke negativt er et burlesk drama om den trafikkskadde og handikappede Geirr (35), som i et forsøk på å vise alle hvor jævlig han har det, har nådd slutten av sin egen blindvei. Isolasjon, våpenfiksering, egenmedisinering og grenseløs bitterhet gjør at kjæresten Ingvild (33) ikke lenger vet hva hun skal gjøre. I et siste desperat forsøk på å redde forholdet inviterer hun hjem den kommunale positivitetsgruppa, som med hjelp av løsningsfokusert metodikk ser muligheter selv i de sorteste hull.

26. november feirer vi 15-årsjubileet for Kunsten å tenke negativt med en spesialvisning presentert av regissør Bård Breien og andre medvirkende.

Du kommer aldri til bunns i problemene dine hvis ikke du lærer deg kunsten å tenke litte grann negativt. Geirr (Fridtjov Såheim)
Fuck alle kukkhuene på TV som smiler fra du slår på til du slår av. Alle som ser på. Fuck alle som har gode venner, familie, kone, unger. Fuck alle som har livet foran seg, alle som drømmer om å bli noe annet enn seg sjæl. Fuck alle som syns synd på deg. Fuck folk som tror de veit noe som helst. Alle som ikke skjønner en dritt, hvert eneste rasshøl som går rundt og tror det finns noe som helst å glede seg over. Fuck dem, fuck deg og fuck meg. Geirr (Fridtjov Såheim)
Dette her kalles for en «Sunnås-bønne» fordi jeg oppfant den på Sunnås sjukehus og fordi den ligner på en bønne. Dette her skal jeg love dere er pølse og lompe for hjernen. Geirr (Fridtjov Såheim)
Full av treffsikre replikker og fysisk komedie som gjør den både svart og hysterisk morsom. Øyvor Dalan Vik, Dagens Næringsliv
Vesentlig, dypt seriøs og uforskammet morsom. Einar Guldvog Staalesen, NRK
Teknisk informasjon om filmen Kunsten å tenke negativt
Attributt Verdi
Spilletid 1t 33m (93 minutter)
Produsert Norge 2006
Regi Bård Breien
Medvirkende

Fridtjov Såheim, Marian Saastad Ottesen, Kari Simonsen, Per Schaaning, Henrik Mestad, Kjersti Holmen, Kirsti Eline Torhaug, Christian Soldal, Øyvind Osmoe Eriksen

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm

Se mer av