En jente sitter på fanget til pappaen sin i en stue.

Kroppen min eier jeg

I forbindelse med Redd Barna-uka viser vi fire prisbelønte tegnefilmer som handler om kroppen og om å sette grenser. Helsesøster Elin Halleland og Redd Barna er til stede på visningen og vil blant snakke om hvordan barn kan si ifra hvis de opplever ubehagelige hendelser.

Kroppen er din, og bare din. Noen barn tror at voksne kan bestemme alt, og at det er de voksne som også bestemmer over barns kropp. Det er ikke riktig. Det er for eksempel ikke lov for voksne å leke «tissen-leker» med barn. Mange voksne er usikre på hvordan man skal snakke med barn om sånne ting. Og hva kan barn gjøre hvis de møter en ubehagelig voksen?

Kroppen min eier jeg består av fire korte tegnefilmer som handler om kropp og grenser. Til visningen får vi blant annet besøk av helsesøster Elin Halleland. Hun vil snakke om filmene, og svarer gjerne på spørsmål. Hun vil også fortelle oss mer om grenser - både våre egne og andres.

Prisvinnende og aktuell

Kroppen min eier jeg hadde premiere på NRK Super i november 2017. I ukene etter lå serien på NRK Supers topp ti-liste i nettspilleren. Serien er mye brukt i undervisning på skoler og barnehager, sammen med en samtaleveileder utviklet av Redd Barna. Kroppen min eier jeg vant Gullruten 2018 for beste barne- og ungdomsprogram sammen med NRK Supers Temadager om Overgrep. Den fikk også Bronse i Prix Jeunesse International 2018. Nå er serien nominert til to Emmy-priser.

Redd Barna-uka 2019

Arrangementet er et samarbeid med Redd Barna Blindern, og er del av Redd Barna-uka. Redd Barna Uka arrangeres fra 1.-7. april og er en frivillighetsuke med arrangementer og aktiviteter over hele landet. Studentlaget Redd Barna Blindern har valgt å sette fokus på arbeidet mot å bekjempe seksuelle overgrep mot barn. Dette gjøres blant annet ved å gi barn og unge kunnskap om deres rettigheter, kropp, seksualitet og grenser gjennom filmen Kroppen min eier jeg. De ønsker å bryte tausheten rundt seksuelle overgrep ved å vise at #JegErHer. Les mer om «Jeg er her»-kampanjen her: https://www.reddbarna.no/jegerher

Teknisk informasjon om filmen Kroppen min eier jeg
Attributt Verdi
Spilletid 1t 0m (60 minutter)
Originaltittel Kroppen min eier jeg
Produsert Norge 2018
Regi Trond Jacobsen og Marianne Müller
Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat Digital

Se mer av