En kvinne står foran et berømt bilde av Gustav Klimt.

Klimt & the Kiss

Ny dokumentar om Gustav Klimt og hans berømte bilde. 

Kysset av Gustav Klimt er et av de mest kjente og gjengitte maleriene i verden. Det har blitt et ikon i populærkulturen og regnes som det ultimate uttrykket for kjærlighet. Hvorfor er det så berømt, og hva er hemmeligheten bak dette maleriet?

Klimt & the Kiss tar et dypdykk i motivet og åpner samtidig opp for en bredere utforskning av Klimts kunstnerskap.

Vi reiser til Wien i begynnelsen av 1900-tallet, en ekstraordinær periode i den østerrikske kulturen og kunsten, hvor Sigmund Freud grunnlegger psykoanalysen og Gustav Klimt står i spissen for den nye seczssion-bevegelsen.

Filmen kaster lys over Klimts mange inspirasjonskilder, fra romersk mosaikk til bysantinsk ikonografi, fra japansk innflytelse til art nouveau, og til de kvinnelige musene i livet hans.

Vi følger Klimt i det han skaper det ikoniske Kysset, og kunnskapsrike kunsthistorikere står klare til å avsløre de mange gåtene i dette romantiske og mystiske verket.

Takket være den nyeste Ultra HD-teknologien, byr filmen på fantastiske nærbilder og en stor detaljrikdom, som sammen med musikken skaper en storslått opplevelse.

Kunst på film 

Kunst på film er presentert og kuratert i samarbeid med The Art Trotter – en læringsplattform og kunstklubb som gjør kunst enkelt, tilgjengelig og gøy for folk flest!

The film blends beautiful footage of the painting and its setting in the Belvedere Museum in Vienna with insightful criticism from curators and scholars to bring the artwork to life. The Guardian
Teknisk informasjon om filmen Klimt & the Kiss
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)
Produsert Storbritannia 2023
Regi Ali Ray
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 11.02.2024 19:00 Tancred  
  • Tirsdag 13.02.2024 21:00 Tancred  
  • Onsdag 14.02.2024 21:00 Tancred  

Samarbeids­partnere

The Art Trotter

Se mer av