En jente og en gutt står ved siden av hverandre ved komfyren på skolekjøkkenet.

Keeper'n til Liverpool

Skal du overleve ungdomsskolen gjelder det å unngå dødsfeller som bøllete medelever, helsefarlig sport og søte jenter. En fin og humoristisk film om å finne sin integritet og en stemme.

13 år gamle Jo er smart i toppen, veik i kroppen og synes ofte enkleste utvei er beste utvei. Han er overbevist om at livet er livsfarlig. I et håp om å komme seg helskinnet gjennom ungdomsskolen holder han seg til harmløse aktiviteter som ligninger og fotballkort. Alt går som planlagt, helt til Mari begynner i klassen. Hun er rett og slett en drømmejente: God i fotball, rå i matte og supersøt. Plutselig blir alt bare trøbbel. Jos eneste håp er et fotballkort som alle gutta har jaktet på hele sommeren. Keeper’n til Liverpool kan nemlig redde livet hans. Hvis kortet finnes, da.

Keeper’n til Liverpool er basert på en bok av Lars Mæhle. I 2011 ble den belønnet med Krystallbjørnen for beste barnefilm på Berlinalen. På komisk og alvorlig vis byr filmen på en elskelig skildring av ungdomslivets mange gleder og ubehag.

En jente kysser en gutt på kinnet foran en fotballbane.
Kinohøstens eneste norske ungdomsfilm i det store formatet, er sesongens hittil beste norske film. Og den er like morsom for voksne som for tenåringer. Jeg tror den kan få et stort publikum, hvis da ikke den misvisende tittelen legger en demper på interessen. Ingunn Økland, Aftenposten.
Teknisk informasjon om filmen Keeper'n til Liverpool
Attributt Verdi
Spilletid 1t 21m (81 minutter)
Produsert Norge 2010
Regi Arild Andresen
Skuespillere

Ask van der Hagen, Susanne Boucher, Mattis Asker, Jostein Skranes Brox, Andrine Sæther

Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.78:1
1.78:1

Forestillinger

  • Mandag 17.02.2020 10:00 Lillebil  
  • Mandag 17.02.2020 12:00 Lillebil