Rocka fengselfugler.

Jailhouse Rock

Elvis’ beste film.

Blant alle de middelmådige og plotfattige filmene Elvis spilte i, er det to som skiller seg positivt ut: Jailhouse Rock og King Creole, fra henholdsvis 1957 og 1958. I begge disse filmene var Elvis slik fansen ville ha ham: kjekk, rebelsk og prinsippfast, som James Dean eller Marlon Brando i On the Waterfront – to skuespillere han selv beundret.

Det som skiller Jailhouse Rock fra de mindre vellykkede Elvis-filmene, som først og fremst fungerte som plate-reklame, er en ordentlig historie. Elvis portretterer en mann som lærer å spille gitar av en gammel country-musiker mens de soner en fengselsstraff. På utsiden blir han raskt overveldet av suksess og glemmer hva som egentlig betyr noe i livet.

Filmen gir også et interessant innblikk i hvordan platebransjen fungerte på 50-tallet, og inneholder seks Elvis-låter signert Jerry Lieber og Mike Stoller, inkludert «Treat Me Nice», «I Wanna Be Free» og det fengende tittelsporet. Det sies at koreografien til «Jailhouse Rock»-sekvensen ble laget av Elvis selv sammen med koreograf Alex Romer, og den regnes i dag som en kanonisert del av populærkulturen.

Teknisk informasjon om filmen Jailhouse Rock
Attributt Verdi
Spilletid 1t 36m (96 minutter)
Produsert USA 1957
Regi Richard Thorpe
Skuespillere

Elvis Presley, Judy Tyler, Mickey Shaughnessy, Dean Jones

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm

Se mer av