Robert Fripp alene på scenen.

In the Court of the Crimson King: King Crimson at 50

Dokumentar om det legendariske bandet og dets frontmann, Robert Fripp. 

The Crimson King er naturligvis Robert Fripp, ubestridt leder i King Crimson gjennom 50 år og eneste konstante medlem. Bandet slo igjennom i 1969 med det syrete protoprog-albumet In the Court of the Crimson King, som fortsatt er deres største kommersielle suksess. Gjennom utallige album, konserter, lange pauser, retningsendringer og personutskiftninger, har de alltid greid å være relevante og nyskapende. Det har gitt dem en sterk posisjon som musikalske utforskere og skapt en stor fanskare.

Til bandets 50-års jubileum ønsket Fripp å dokumentere bandets lange og omskiftelige historie. Da han skulle finne regissør til filmen, falt valget på Toby Amies, mest fordi han kom uten kjennskap til bandet fra før – og dermed var det mulig for ham å lage en film som kunne fortelle Fripp «…what King Crimson is». I møte med bandets medlemmer og eks-medlemmer utkrystalliserte det seg en historie om kostnadene ved å konstant skulle være kreative. I følge originalmedlem Peter Sinfield var han medlem i en band hvor «If it sounded at all popular, it was out. So it had to be complicated, it had to be more expansive chords, it had to have strange influences».

Gjennom intervjuer, samtaler, arkivklipp og konsertopptak får vi et unikt innblikk i en genial gitarist, fryktet bandleder og overraskende morsom Robert Fripp, samt hans svært mange medkreatører. Det er i alle fall blitt en ærlig film, hvor Fripp og medlemmer deler frustrasjoner, gleder, historier og dårlige vitser, men med en dyp fascinasjon for hva lyd er, musikk kan være og improvisasjonens kompliserte kunst.

Teknisk informasjon om filmen In the Court of the Crimson King: King Crimson at 50
Attributt Verdi
Spilletid 1t 26m (86 minutter)
Produsert Storbritannia 2022
Regi Toby Amies
Medvirkende

Robert Fripp, Toby Amies, Adrian Belew, Bill Bruford, Mel Collins, Michael Giles, Trey Gunn

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Torsdag 08.02.2024 21:00 Tancred  
  • Søndag 11.02.2024 21:00 Tancred  
  • Torsdag 15.02.2024 19:00 Tancred  

Se mer av