En gutt gjemme seg på utsiden av en stor veggklokke mens en sint vakt står på innsiden og leter etter han.

Hugo Cabret

Scorseses fabelaktige fortelling om Hugo Cabret er en magisk film for hele familien, og en kjærlig hyllest til pionerene i filmhistorien.

Vi befinner oss i et travelt Paris midt på 1930-tallet. Hugo Cabret er en 12 år gammel foreldreløs gutt som bor inne i et klokketårn på en stor togstasjon. Hans eneste venn er en mystisk, ødelagt og menneskelignende maskin som tilhørte faren hans. Iblant sniker Hugo seg ned for å stjele mat eller små deler til maskinen. Maskinen skal nemlig være i stand til å skrive en hemmelig beskjed. En dag treffer Hugo en eksentrisk jente, Isabelle, og hennes enda mer eksentriske bestefar, pappa George. Snart skal det vise seg at pappa George er ingen ringere enn den kjente, men glemte filmskaperen George Méliès.

Et lite stykke filmhistorie

Hugo Cabret er en storslagen hyllest til filmhistorien. Mye av handlingen er direkte inspirert av faktiske filmhistoriske hendelser. Georges Méliès var filmpioneren som eksperimenterte med å lage filmtriks og magi i noen av verdens aller tidligste filmfortellinger.

Mennesker utkledd som havfruer og hummere i en filminnspilling.
Teknisk informasjon om filmen Hugo Cabret
Attributt Verdi
Spilletid 2t 6m (126 minutter)
Originaltittel Hugo
Produsert USA 2011
Regi Martin Scorsese
Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat Blu-Ray
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av