Scenografi med skuespillere som sitter inne i planeter på en stjernehimmel.

Georges Méliès: Eventyrlige filmtriks

Bli med inn i Georges Méliès’ verden av eventyrlige filmtriks. I dette kortfilmprogrammet får barna oppleve hvordan illusjoner og filmtriks så ut i filmens barndom. Vi viser blant annet en tidlig filmatisering av Askepott og verdens første science-fiction film, Reisen til månen. Håvard Gressum Antonsen spiller stemningsfull pianomusikk til filmene.

Georges Méliès var en av de første som spesialiserte seg på filmtriks og spesialeffekter. Han var både magiker, regissør og eide sitt eget teater. I løpet av karrieren sin laget han over 520 filmer. I dette programmet viser vi seks kortfilmene hans: Havfruen, Askepott, Reisen til månen, Mannen med gummihodet, Feenes rike og Gullivers reise til Liliput og kjempenes land.

Utforsk sjangere som eventyr og science fiction, og få et spennende innblikk i hvordan filmtriks så ut i filmens barndom.

Stumfilmkonsert

Håvard Gressum Antonsen, en av Cinematekets faste husmusikere, improviserer pianomusikken til filmene. Håvard har bred erfaring som improvisasjonsmusiker, blant annet fra Det Andre Teatret, der han spilt fast de siste tre årene. Piano er Håvards hovedinstrument, men han trakterer også gitar, bass og trommer.

En mann med skjegg og høyt hårfeste sitter foran et piano og smiler.
Teknisk informasjon om filmen Georges Méliès: Eventyrlige filmtriks
Attributt Verdi
Spilletid 0t 30m (30 minutter)
Originaltittel Georges Méliès: Eventyrlige filmtriks
Produsert Frankrike 1899
Regi Georges Méliès
Tale Stum
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.33:1
1.33:1

Se mer av