Kunstneren Frida Kahlo sitter og skriver.

Frida

Et gripende biografisk drama som kaster lys over livet og kunsten til den banebrytende meksikanske kunstneren Frida Kahlo.

Kommende forestillinger

  • Søndag 24.03.2024 18:00 Kjøp
  • Onsdag 27.03.2024 20:30 Kjøp
Se alle forestillinger

Handlingen utspiller seg i første halvdel av det 20. århundre, en tid preget av revolusjon, krig og nye politiske ideologier. Vi følger Fridas livsreise fra den dramatiske bussulykken som kvester henne høsten 1925 til forelskelse og ekteskap, knuste drømmer og veien til å bli et av 20. århundres viktigste kunstnere. 

Filmen gir oss innblikk i hvordan Fridas karriere utspiller seg i en patriarkalsk verden, i skyggen av ektemannen, kunstneren Diego Rivera. Regissøren gir et spektakulært glimt av Kahlos kunstneriske prosess, der kunstnerens malerier blir selve fundamentet for filmens estetikk. Hvert verk forvandles til levende scener, og vi blir vitne til hvordan Fridas personlige opplevelser, motstandskraft og lidenskap kanaliseres inn i hennes mesterverk.

Samlet sett er Frida en emosjonell og visuelt slående film som gir en dypere forståelse av Frida Kahlos kunstneriske arv.

Kunst på film

Kunst på film er presentert og kuratert i samarbeid med The Art Trotter – en læringsplattform og kunstklubb som gjør kunst enkelt, tilgjengelig og gøy for folk flest!

Endlessly interesting. It’s about people who thought ideas and art mattered, which makes it a rarity today. Washington Post
Teknisk informasjon om filmen Frida
Attributt Verdi
Spilletid 2t 3m (123 minutter)
Produsert USA 2002
Regi Julie Taymor
Medvirkende

Salma Hayek, Alfred Molina, Edward Norton, Antonio Banderas

Tale Engelsk, fransk og russisk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Søndag 24.03.2024 18:00 Tancred Kjøp
  • Onsdag 27.03.2024 20:30 Lillebil Kjøp

Samarbeids­partnere

The Art Trotter

Se mer av