Mennesker som sitter i en skråning.

Forvist

Møt Maria Bonnie i samtale med Per Haddal denne kvelden.

Maria Bonnevie har gang på gang bevist at hun er en av de fremste skuespillerne i Norden. Hennes merittliste på film, teater og tv er internasjonal, lang, kritikerrost og prisbelønt. Hun er en skarpsynt menneskekjenner, viljesterk og arbeidslysten.

I 2007 deltok hun i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes. Forvist er regissert av den fremste blant dagens russiske filmkunstnere, den drivende djerve og dyptborende Andrej Zvyagintsev. Med Tilbake, Leviathan og Savnet har han skapt verker med universell gjennomslagskraft. Filmkunst på aller høyeste nivå.

Forvist begynner som et Tsjekhov-drama og fortsetter som en hyldest til Andrej Tarkovskis forfinede, men også slående filmspråk som lister seg sakte og hypnotiserende inn på rollefigurene. Midt oppe i denne russiske filmpoesien følger vi et ektepar i krise. De to drar til mannens barndomshjem på landet. Forvises hun til indre eksil? Er det et utspekulert mordforsøk? Slukner hun av mangel på kjærlighet? Bonnevies rollefigur er lys, ektemannen mørk og grumset. Hele tiden grunnes det over valg og valgs konsekvenser.

Zvyagintsev er en stor bllledpoet, med usvikelig sans for stemninger, fargespill i sinnet uten nødvendigvis å bli «vanskelig». Bonnevie får den ensomme skikkelsen til å bli russisk sjelfull, uten tegn til føleri. Hennes Madonna-figur fører oss så å si inn i smertenes hjerte, overveldet av sorg. Dermed får hun enda en gang vist at hun hører hjemme blant de beste, også i Cannes hvor hun fikk mye plass i festivalsolen. Hennes motspiller, Konstantin Lavronenko, ble da også kåret til toppfestivalens beste skuespiller.

Per Haddal

Teknisk informasjon om filmen Forvist
Attributt Verdi
Spilletid 2t 37m (157 minutter)
Originaltittel Izganie
Produsert Russland 2007
Regi Andrej Zvyagintsev
Skuespillere

Konstantin Lavronenko, Maria Bonnevie, Aleksandr Baluev

Tale Russisk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm

Forestillinger

  • Tirsdag 10.12.2019 18:30 Lillebil  

    Samtale mellom Maria Bonnevie og Per Haddal før filmen.

Se mer av