En tegning i velkjent Banksy-stil av en rotte som holder en paraply og en koffert.

Exit Through the Gift Shop

Underholdende film om og av graffitikunstens anonyme verdensstjerne, Banksy.

Thierry Guetta er en eksentrisk franskmann bosatt i Los Angeles som er fullstendig oppslukt av å filme alt han kommer over av byens street art-miljø. Og en dag kommer han i kontakt med det som kanskje er verdens mest kjente gatekunstner, Banksy, den mystiske og samfunnskritiske grafittikunstneren.

Før Guetta vet ordet av det byttes rollene om og plutselig er det Thierry som blir hovedpersonen i en helt fantastisk og sann historie fortalt av Banksy selv. Eller …? Helt siden filmen kom har man diskutert fram og tilbake hvorvidt Exit Through the Gift Shop er en dokumentar eller en mockumentar. Mens Banksy har uttalt at filmen er sannferdig med unntak av de delene som ikke er sannferdige, har Thierry Guetta sagt at han ikke bare ble kunstner takket være Banksy, men at han ble Banksys «greatest work of art».

Samtale etter filmen

Etter filmen blir det en samtale om filmen og om gatekunst med James Finucane, som er er en av Norges ledende stemmer innen gatekunst, graffiti og outsiderkunst. James er forfatter, kurator, produsent, gallerist og kunstner selv. Han er grunder og leder i Street Art Oslo og Løkka-Lykke gatekunstfest – plattformer dedikert til produksjon og formidling av gatekunst. Han er tidligere direktør for Nuart Festival i Stavanger og Aberdeen.

Samtalen ledes av Alisa Mamonova, grundlegger og daglig leder i The Art Trotter – en digital plattform og kunstklubb for læring, formidling og oppdagelse av kunst i Norge.

Kunst på film

Kunst på film er presentert og kuratert i samarbeid med The Art Trotter. 

Teknisk informasjon om filmen Exit Through the Gift Shop
Attributt Verdi
Spilletid 1t 27m (87 minutter)
Produsert Storbritannia 2010
Regi Banksy
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat Digital

Forestillinger

  • Søndag 04.06.2023 18:00 Tancred  

    Etter filmen blir det en samtale mellom gatekunsteksperten James Finucane og Alisa Mamonova fra The Art Trotter. 

Samarbeids­partnere

Se mer av