To personer på en strand i Frankrike.

Et sommereventyr

Vidunderlig og melankolsk sommerkomedie!

Et sommereventyr er en dialogbasert film om unge Gaspard som drar til et feriested i nordvest-Frankrike for å tilbringe ferien sammen med kjæresten sin, Léna. Mens han venter på henne, møter han to andre jenter, og han faller for begge. Og dermed, når Léna endelig dukker opp, har han et pent lite problem.

Til tross for at det er duket for følelsesmessige komplikasjoner, er det ikke så mye som skjer i Et sommereventyr på det ytre planet; det er slentrende og hverdagslig, og protagonistene er uheroiske og vanlige. Det ser så enkelt ut, så simpelt og tilforlatelig, men likevel er dette den aller, aller vanskeligste typen film å lage. Her er kun personene, nakne og famlende, og alt står og faller på at de er troverdige og interessante. Gamle Eric Rohmer, han var i midten av 70-årene da filmen om ut, beviste nok en gang at han var en av 90-tallets filmskapere som forstod unge mennesker aller best.

Et sommereventyr var en av fire filmer i Rohmers temaserie, «De fire årstider», som ble påbegynt i 1989 med Et våreventyr og avsluttet ni år senere med Et høsteventyr. Vi viser den her i en digitalt restaurert utgave.

«A Summer’s Tale» has room to focus on Rohmer’s brilliance at revealing human nature through articulate, multidimensional characters, perfectly cast, who in some ways seem to exist outside of time. Stephen Holden, New York Times
Teknisk informasjon om filmen Et sommereventyr
Attributt Verdi
Spilletid 1t 53m (113 minutter)
Originaltittel Conte d'été
Produsert Frankrike 1995
Regi Eric Rohmer
Medvirkende

Gwenaelle Simon, Melvil Poupaud, Amanda Langlet, Aurelia Nolin

Tale Fransk
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Samarbeids­partnere