En ung jente i en kakigrønn kjole.

Duften av grønn papaya om morgenen

En skatt av en film.

Duften av grønn papaya om morgenen er en nesten smertefullt vakker film. Følsomheten for lyssetting, den lavmælte stemningen, den ekstremt sparsommelige dialogen og den dvelende fortellerstilen gjør den til en filmatisk delikatesse av de sjeldne. Filmen fikk to priser i Cannes og et uventet stort publikum da den gikk på kino her til lands.

Ti år gamle Mùi begynner som tjenestepike hos en velstående familie i Saigon i 1951. Av en eldre tjenestekvinne får hun vite at den trykkende stemningen i huset skyldes at familiens datter, som ville vært på samme alder som Mùi selv, nylig døde. Dette har ført til at farmoren har trukket seg helt tilbake, faren er forsvunnet og Mùi blir hakkekyllingen til husets barn. Bare fruen i huset ser på Mùi som en slags erstatning for sin tapte datter, og når tjenestepiken etter ti år reiser fra familien, får hun smykker og en kjole som var tiltenkt den døde piken.

The Scent of Green Papaya is an astonishingly rich evocation of maternal energies and gestures, expressed in lovingly lingered-on images. Boston Globe
A film as delicate and evocative as its name. Los Angeles Times
Teknisk informasjon om filmen Duften av grønn papaya om morgenen
Attributt Verdi
Spilletid 1t 44m (104 minutter)
Originaltittel Mùi Du Du Xanh
Produsert Frankrike/Vietnam 1993
Regi Trần Anh Hùng
Medvirkende

Yên-Khê Tran Nu, Man San Lu, Thi Lôc Truong

Tale Vietnamesisk
Tekst Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.66:1
1.66:1

Forestillinger

  • Onsdag 08.05.2024 21:00 Tancred  
  • Søndag 12.05.2024 20:30 Tancred  
  • Onsdag 15.05.2024 21:00 Tancred  

Se mer av