Par som danser.

Drømmemannen

Førpremiere på en ny tysk romantisk science fiction-komedie, etterfulgt av foredrag ved Steffen Krüger.

Kommende forestillinger

  • I morgen 21.09.2021 18:00 Utsolgt

    Foredrag ved Steffen Krüger etter filmen.

Se alle forestillinger

Tyskland, nær fremtid. Forskeren Alma bestemmer seg for å ta del i et veldig spesielt eksperiment for å finansiere sine egne studier: I tre uker skal hun leve med den vakre humanoide roboten Tom, som er programmert til å være hennes perfekte make.

For Alma (Maren Eggert), er prosjektet en ren formalitet. Hun trenger ingen perfekt mann i livet sitt, hun trenger penger. Kjærlighet er forbeholdt livsnytere og poeter. Hun har prøvd det før og hennes fulle tid og omtanke hører jobben til. For Tom (Dan Stevens, kjent fra tv-serien Downton Abbey) derimot, er saken en helt annen. Alt han vil og alt han kan, rett og slett meningen med hele hans eksistens, er å tilfredsstille Almas behov.

Alma blir fanget i et tre uker langt forklaringsproblem: Hvem er denne mystiske og sjarmerende mannen som ut av det blå har dukket opp i livet hennes? For at eksperimentet skal være gyldig, må de tross alt omgås og deres motstridende følelser for hverandre fører til en rekke bisarre og komiske situasjoner.

Med Drømmemannen har Maria Schrader laget en rørende og morsom sjangerblanding. Vi tas med til et velkjent nær-futuristisk univers satt inn i helt nye rammer. Intet mindre enn en jordnær science-fiction-fabel!

Visningen er et samarbeid med Norsk psykoanalytisk institutt og Screen Cultures, Universitetet i Oslo.

Film og psykoanalyse

Etter filmen vil Steffen Krüger holde et foredrag basert på filmen.

Steffen Krüger er førstelektor på Instituttet for medier og kommunikasjon (IMK), Universitetet i Oslo, og leder av Screen Cultures, et masterprogram og forskningsinitiativ på det humanistiske fakultetet, Universitetet i Oslo.

The set up promises a high concept romantic comedy, but in execution, Maria Schrader’s immensely enjoyable picture delves rather deeper, touching on philosophy, socio-sexual ethics and humanity’s uneasily symbiotic relationship with technology. Screen International
Teknisk informasjon om filmen Drømmemannen
Attributt Verdi
Spilletid 1t 45m (105 minutter)
Originaltittel Ich bin Dein Mensch
Produsert Tyskland 2021
Regi Maria Schrader
Medvirkende

Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller, Hans Löw

Tale Tysk
Tekst Norsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • I morgen 21.09.2021 18:00 Tancred Utsolgt

    Foredrag ved Steffen Krüger etter filmen.

Samarbeids­partnere