To vitenskapsfolk ser på en skjerm.

Don't Look Up

En av årets beste og morsomste filmer med et stjernelag på rollelista.

Hva gjør vitenskapsfolk når de oppdager noe helt utrolig og potensielt ekstremt ødeleggende i en tid der mange ikke ser ut til å bry seg om vitenskapelige fakta? Don’t Look Up er en stjernespekket science fiction-satire om to astronomer som står overfor akkurat den utfordringen!

Kate er doktorgradsstudent i astronomi. Sammen med professor dr. Randall Mindy gjør hun en forbløffende oppdagelse av en komet som går i bane i vårt solsystem. Problemet er at den er på direkte kollisjonskurs med jorda. Men det viser seg å være vanskelig å advare menneskeheten om en trussel på størrelse med Mount Everest. Med hjelp fra dr. Oglethorpe legger Kate og Randall ut på en turné som fører dem fra kontoret til en likegyldig president og hennes underdanige sønn og stabssjef Jason, videre til etermediene og The Daily Rip, et muntert morgenprogram. Med bare seks måneder før kometen treffer jorden skal det vise seg sjokkerende vanskelig å få kontroll over en døgnkontinuerlig nyhetssyklus og få sosiale medier-besatte mennesker til å se opp.

Don’t Look Up er skrevet og regissert av Oscar-vinner Adam McKay (The Big Short, Vice, Step Brothers) og kan flotte seg med en utrolig rollebesetning. I tillegg til Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence i hovedrollene, du Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis, Tomer Sisley, Cate Blanchett og Meryl Streep (som USAs president).

Don’t Look Up vises i samarbeid med Netflix og Selmer Media.

Årets morsomste film. En sylskarp politisk satire (…) Don’t Look Up er skarp, besk og alvorlig samtidig som den er utrolig underholdende og dagsaktuell. Aftenposten
Til tider ustyrtelig morsom (…) Både Jennifer Lawrence og Leonardo DiCaprio er knallgode som sympatiske og oppegående figurer som med vantro ser sitt enkle og upartiske budskap bli politisert av ulike krefter med ulike agendaer. NRK
Årets mest deprimerende film, men samtidig en av de morsomste. Dagsavisen
Skremmende morsomt. Dagbladet
Så inn i helvete på kornet. Lyd og Bilde
Teknisk informasjon om filmen Don't Look Up
Attributt Verdi
Spilletid 2t 25m (145 minutter)
Produsert USA 2021
Regi Adam McKay
Medvirkende

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Rob Morgan, Timothée Chalamet

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Samarbeids­partnere

Netflix - Selmer Media AS

Se mer av