En kvinne holder noen papirer og ser på en ung mann.

deUSYNLIGE

Filmvisning med gjevt besøk!

Pål Sverre Hagen har vært Thor Heyerdahl i Oscar-nominerte Kon-Tiki, Roald i Amundsen, Amanda-vinner for hovedrollen i Bent Hamers undervurderte The Middle Man og villmann i tv-serien Exit. Samt med på den nærmest legendariske teaterturnéen med Liv Ullmann og Lang dags ferd mot natt.

Den travle og begavede toppaktøren kommer til Filmsalongen for å samtale om liv og karriére. Han har valgt å vise sitt gjennombrudd på kinolerretet, Erik Poppes deUSYNLIGE (2008). Hagen kaller den «en formativ opplevelse».

Etter åtte år i fengsel, domfelt for et barnedrap, blir unge Jan Thomas (Hagen) ansatt som organist i Paulus kirke på Grünerløkka. Han holder seg nærmest usynlig, men stiger langsomt frem i filmens lys- og skyggespill, rik på metaforer. Så kommer møtet med moren til det omkomne barnet. Og skjebnene flettes sammen.

Går det an å forsones etter en slik tragedie, tilgi og gå videre? Etter soning? Kan man finne en utgang fra umulige valgsituasjoner? Se sannheten i øynene?

Poppe lyssetter langsomt, modig og kompromissløst dilemmaene for uoppdyrkede og utsatte sinn, til intens, rystende og smertefull ettertanke. I en film som har utløst mange priser og mye debatt.

deUSYNLIGE er en dristig konstruksjon som bygger på tanker og impulser som ikke følger de vanligste mønstre. Manus, regi, spill, foto, klipp og musikk gjør dette betydelige verket til en triumferende grenseutvidelse for hjemlig film.

Per Haddal

Teknisk informasjon om filmen deUSYNLIGE
Attributt Verdi
Spilletid 1t 55m (115 minutter)
Produsert Norge 2008
Regi Erik Poppe
Medvirkende

Pål Sverre Hagen, Terje Strømdahl, Trond Espen Seim, Ellen Dorrit Petersen, Trine Dyrholm, Anneke von der Lippe

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Se mer av