Det er meg du vil ha

Per Haddal får besøk av Andrea Bræin Hovig.

I Filmsalongen skal vi bli bedre kjent med den allsidige og aktive kunstneren Andrea Bræin Hovig. Slik hun fremstår – via mange roller og sin selvpresentasjon i mediene – kan hun neppe regnes som en blank A4-er. Skuespilleren, sangeren og trebarnsmoren har for eksempel skrevet tre barnebøker om Ville Wilma, som kalles jente med bein i nesa og lopper i blodet.

Og to av de seneste filmene hennes dreier seg om middelaldrende kvinner som faller for tenåringsgutter. Og lever det ut. Som i Det er meg du vil ha og En affære. Slike rollevalg krever åpenhet og mot. Og kanskje noe engstelighet.

Opuslisten er mye lengre og mer mangfoldig. Eksempelvis: En intelligent rolle som vrang forlagsredaktør i Dag Johan Haugeruds strålende Som du ser meg. I høst var hun sentral i tv-serien Kielergata. I januar/februar spilte hun en klok og skjønn Roxanne i Nationaltheatrets stilsikre Cyrano de Bergerac. Nå sist spiller hun hovedrollen mot Stellan Skarsgård i Maria Sødahls nye spillefilm om kreft, Håp. Besværlige dilemmaer ingen hindring.

I Filmsalongen denne kvelden viser vi hennes Det er meg du vil ha. Det er bortimot en monolog på knapt en time, hvor læreren bittersøtt bekjenner forholdet til en 16-årig elev, stort sett med kameraet rett på ansiktet. En meget krevende øvelse som forutsetter ikke bare perfekt teknikk, men også sjeleskildrende evner av uvanlig kvalitet.

Og denne rollefiguren, som vanligvis ville bli avskydd, er her et sårbart og særegent menneske. Læreren har latt seg drive inn i et hjørne, skildret uten sentimentalitet og moralisme, men med mye barmhjertighet, i Dag Johan Haugeruds fintfølende regi

Per Haddal

Teknisk informasjon om filmen Det er meg du vil ha
Attributt Verdi
Spilletid 0t 53m (53 minutter)
Produsert Norge 2014
Regi Dag Johan Haugerud
Skuespillere

Andrea Bræin Hovig

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av