Vår
norske urost er i ferd med å forsvinne. Osten som ble laget på norske støler,
før industrialiseringen tok over stafettpinnen. For mucor, ostemuggen som
sørger for den sterke umamismaken, har ikke fått de beste vilkårene for vekst
og utvikling slik som den hadde på de gamle stølene.
Bitten er en av de siste gamalostprodusentene i landet, og vi får se hvordan håndverket hennes vokser og gror, gjennom omsorg og pleie. Kommer de yngre kreftene til å ta opp igjen tradisjonen? Klarer vi å få opp igjen vår norske kulturskatt?
Kortfilmen er ute på turne med Kristin Glück-Teigland, tidligere budeie og avløser. Hun har utdanning innen lokal matkultur, har drevet fjellstue og har jobbet med mat og matkultur i en årrekke. Kristin innleder filmen med et foredrag.
Kortfilmen er laget av Heia Folk i samarbeid med Norsk Gardsost.
Program
Servering av småretter fra kl. 14.00.
Innlegg fra Kristin og filmvisning fra kl. 14.30.
Pris:
150 kr. Billetten inkluderer filmvisning, foredrag og småretter.
Attributt | Verdi |
---|---|
Spilletid | 0t 24m (24 minutter) |
Produsert | Norge 2024 |
Regi | Åsmund Seip |
Tale | Norsk |
Tekst | Norsk |
Aldersgrense | Tillatt for alle |
Visningsformat | Digital |
Forestillinger
Se mer av