Mann med overvåkingsutstyr.

De andres liv

Mesterlig overvåkningsthriller.

Øst-Berlin i 1984. Den kalde krigen er ennå ikke over. DDRs befolkning overvåkes av Stasi, som har 100 000 ansatte og enda flere informanter. En av de ivrigste i Stasis tjeneste er Gerd Wiesler, en arbeidsnarkoman offiser. Wiesler får i oppdrag å undersøke om dramatikeren Georg Dreyman er så politisk renhårig som han virker. Men under arbeidet blir Wiesler fascinert av Dreymans liv og forholdet hans til den kjente skuespilleren Christa-Maria Sieland. Dette får ham til å forfalske informasjonen han leverer fra seg. Men så begynner kulturministeren Hempf å fatte interesser for vakre Christa-Maria.

De andres liv er fiksjon, men Florian Henckel von Donnersmarck la ned flere år med grundig research før han forfattet manus og gjorde alt for få filmen mest mulig autentisk. Resultatet er en uhyre vellaget thriller om å leve i et gjennomkontrollert og paranoid samfunn.

Wergelandakademiet

Visningen onsdag 13. oktober er et samarbeid med Wergelandakademiet. Frithjof Bringaker holder da en kort introduksjon før filmen. Medlemmer av Wergelandakademiet kan kjøpe billetter til medlemspris.

Teknisk informasjon om filmen De andres liv
Attributt Verdi
Spilletid 2t 17m (137 minutter)
Produsert Tyskland 2006
Regi Florian Henckel von Donnersmarck
Medvirkende

Martina Gedeck, Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Ulrich Tukur

Tale Tysk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm