Et ungt par.

Clash by Night

Clash by Night er et sexy og desillusjonert drama om boblende lidenskap og tapte drømmer i regi av mesteren Fritz Lang, med en glimrende Barbara Stanwyck i hovedrollen, og en ung Marilyn Monroe i en av sine første viktige roller.

Barbara Stanwyck spiller Mae Doyle, som bitter og skuffet flytter hjem til hjembyen etter å ha prøvd lykken ute i verden. «She left town with big ideas, but got small results,» som broren Joe oppsummerer det. Joe er sammen med Peggy (Marilyn Monroe), en 20 år gammel villstyring som også vil ha mer ut av livet enn det den søvnige småbyen kan tilby.

Mae gifter seg med den lokale fiskeren Jerry, og håper hun skal finne lykken i ekteskapet. Men Jerry er for kjedelig for Mae, og når hun møter den langt mer spennende kompisen hans, Earl, er det duket for et delikat trekantdrama.

Clash by Night er en trykkoker av en film, hvor begjæret og frustrasjonene vokser, og den borgerlige fasaden i den søvnige fiskerlandsbyen Monterrey slår stadig større sprekker. Stanwyck og Monroe er begge strålende; de spiller nyanserte karakterer som er både tøffe og følsomme, og som har større forventninger til livet enn det de tafatte mennene er i stand til å gi dem.

Filmen utspiller seg i kystbyen Monterrey i California, hvor havet og de rå naturkreftene skaper en effektiv kulisse for Fritz Langs intense, velspilte og særdeles underholdende drama om drømmer og skuffelser.

Clash by Night brilliantly tells how some lonely folks break out from their shadowy existence, as if that darkness was a prison where survival at any cost is the name of the game. Dennis Schwartz
A very Langian picture of the dangerous undercurrents in emotional relationships, excellently acted by the three principals. Tony Rayns, Time Out
Teknisk informasjon om filmen Clash by Night
Attributt Verdi
Spilletid 1t 45m (105 minutter)
Produsert USA 1952
Regi Fritz Lang
Skuespillere

Barbara Stanwyck, Marilyn Monroe, Robert Ryan, Paul Douglas

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm