En haug med solbrillekledde menn.

Calamari Union

Aki goes underground!

Sytten unge menn, hvorav seksten heter Frank og har svarte solbriller, trosser alle tenkelige farer på en desperat vandring gjennom Helsinki, på vei fra arbeiderstrøkene i øst til den fasjonable bydelen Eira ved vannet i vest. Søtten helter på odyssé i en by uten nåde…

Man kan saktens si at Akis idé for denne filmen var relativt tynn. Det blir ikke bedre ved at handlingen forøvrig ble improvisert fram fra dag til dag. Det vanskeligste, i følge Aki, var å hver morgen forsøke å forklare hva filmen handlet om – i tillegg til å forsøke å tilfredsstille søtten egotrippere som hele tiden vil synes i bildet. 

Calamari Union er en film som vibrerer av et elsk-hat-forhold til byen Helsinki, og som for øvrig hyller outsideren som nekter å godta spillereglene i et hyklersk samfunn. Aki har selv sagt om filmen: «Man kan få inntrykk av at det finnes en dypere mening i Calamari Union. Det er en løgn! At noen liker denne filmen beviser bare at folk har dårlig smak – og at det finnes andre mennesker som er like gale som meg selv.»

Teknisk informasjon om filmen Calamari Union
Attributt Verdi
Spilletid 1t 20m (80 minutter)
Produsert Finland 1985
Regi Aki Kaurismäki
Medvirkende

Matti Pellonpää, Puntti Vatonen, Sakke Järvenpää, Kari Väänänen

Tale Finsk og engelsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.66:1
1.66:1

Se mer av