Gal vitenskapsmann.

Bride of Re-Animator

En tidvis absurd og voldelig film som er et kjærlighetsbrev til Lovecrafts verk, men også Universal-skrekkfilmene fra 1930-40 tallet!

Åtte måneder etter den beryktede massakren på Miskatonic universitetssykehus, befinner den unge, en gang så lovende, kirurgen Dan Cain seg i Peru med sin venn og kollega Dr. Herbert West. En brutal borgerkrig raser, men Dr. West forsker fremdeles på hvordan man kan beseire døden. Etter å såvidt å overleve et angrep på feltsykehuset der de jobber, bestemmer duoen seg for å vende tilbake til Arkham. Heldigvis har ting roet seg ned og de kan atter begynne å jobbe igjen på sykehuset. West gjenopptar sine makabre eksperimenter og beslutter å lage en kvinne fra grunnen av ved hjelp av assorterte kroppsdeler og et forbedret serum. Men på en hylle inne på patologisk avdeling venter en gammel kjenning og planlegger en grusom hevn!

Med suksessen til Re-animator var en oppfølger uunngåelig. Stuart Gordon som hadde regi, takket nei til å gjøre den andre delen i historien om Dr. West, og da finansene var tilgjengelige for kun en kort stund steppet produsent Brian Yuzna inn som regissør. Til å begynne med var det litt uklart hvilken retning oppfølgeren kunne ta. Heldigvis var det gode deler av Lovecrafts originalnovelle som ikke ble med i den første filmen, og selv med stramme tidsrammer, klarte Yuzna å levere en fullverdig oppfølger som ikke står tilbake i form av ville ideer, blodsprut og svart humor. Filmens mange blodige og kreative spesialeffekter leveres her av tusenkunstneren Screaming Mad George og KNB, firmaet som nå er mest kjent for sine zombier til tv-seriene The Walking Dead og Fear the Walking Dead. Bride of Re-Animator er noe så sjeldent som en oppfølger som klarer å holde den samme energien som den opprinnelige filmen.

Teknisk informasjon om filmen Bride of Re-Animator
Attributt Verdi
Spilletid 1t 36m (96 minutter)
Produsert USA 1989
Regi Brian Yuzna
Skuespillere

Jeffrey Combs, Bruce Abbott, Claude Earl Jones

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 18 år
Visningsformat 35mm