Kvinne med militærjakke og pannebånd.

Born in Flames

Dette er en feministisk undergrunnsklassiker fra den alternative scenen i New York på det tidlige 80-tallet.

Born in Flames er et politisk science-fiction-drama, eller «en filmatisk Molotov-cocktail» som den også har blitt kalt, hensatt til et dystopisk, fremtidig New York, hvor ulike kvinner gir uttrykk for sin misnøye med et samfunn som fortsatt er patriarkalsk, selv etter en fredelig revolusjon som skulle bringe likestilling. Filmen følger to feministgrupper som utformer strategier, debatterer, bevæpner seg og danner en kvinnehær.

Born in Flames er en ukonvensjonell film som kombinerer dokumentariske elementer med dramatiske scener på en fri, nærmest essayistisk måte, gjort med en tidsriktig NYC punk-attitude. Filmen ble laget på lavbudsjett over en periode på fem år, og står som et ruvende eksempel på en uttalt feministisk, uavhengig film.

Da Anthology Film Archives viste en ny kopi av filmen i 2016, skrev The New Yorker om «den frie, intense og spontane kreativiteten» som preger filmen, og som er totalt fraværende hos de av dagens filmskapere som har politiske intensjoner med filmene sine.

Kopien som vises er restaurert av Anthology Film Archive, med støtte fra the Hollywood Foreign Press Association og the Film Foundation.

Beautifully made, courageously edited, and swift-moving, this challenging, provocative film is a work that is both humanist and revolutionary. Marjorie Baumgarten, The Austin Chronicle
Teknisk informasjon om filmen Born in Flames
Attributt Verdi
Spilletid 1t 20m (80 minutter)
Produsert USA 1983
Regi Lizzie Borden
Medvirkende

Honey, Adele Bertei, Jeanne Satterfield, Flo Kennedy, Pat Murphy, Kathryn Bigelow

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Se mer av