Kvinne som ser opp.

Barn

Møt Henriette Steenstrup i samtale med Per Haddal. 

Kommende forestillinger

  • Tirsdag 16.04.2024 18:30 Kjøp
Se alle forestillinger

Henriette Steenstrup er et fyrverkeri av talenter. Hun debuterte som femåring i NRKs Jul i Skomakergata og har siden utviklet et eventyrlig vidt register og repertoar: For eksempel finstemte menneskeskildringer via Ibsen, vital Pippi, den burleske tv-figuren Edel. På scene, filmlerret, tv-skjerm. Og PC. Hun skriver selv serien om alenemoren Pørni og spiller hovedrollen, ombrust av priser og nominasjoner.

Hvordan tenker, føler og arbeider hun? Vi samtaler før en film som har betydd ekstra mye for henne: Dag Johan Haugeruds Barn (2019) hvor hun hadde hovedrollen. Den vant Nordisk råds filmpris, hele ni Amandapriser (også beste film). Pluss pluss, også til Henriette.

Med Barn legger den nennsomme Haugerud en observant mosaikk av typer fra det alminneligere Norge, bilder tatt like før pandemien. Folk strever med sitt, inkludert lett absurde pussigheter. Og plutselige livshavarier. En 13-årig datter til en Arbeiderparti-politiker slår i skolegården til en jevnaldrende gutt, sønn av en FrP-politiker slik at gutten snart dør. Hvordan kan slikt skje? Kunne det ha vært hindret?

Resultat: Skyldfølelse og forpint diskusjon. Steenstrup er skolens rektor og har dessuten en ekstra hemmelighet å bale med.

Haugerud skriver lavmælte og ofte overraskende dialoger. Og skaper dermed et paradis for skuespillerne, en verden hvor levekårene er på plass, men også med et snikende og skremmende «hva nå!?»

Blir rollefigurene litt hjelpeløse barn, uansett alder?

Per Haddal

«Barn» er en moden og nyansert spillefilm fra en begavet regissør som skaper diskusjon, refleksjon og ettertanke. Dette er en film som blir med deg hjem fra kinoen! Birger Vestmo, NRK
Teknisk informasjon om filmen Barn
Attributt Verdi
Spilletid 2t 37m (157 minutter)
Originaltittel Barn
Produsert Norge 2019
Regi Dag Johan Haugerud
Medvirkende

Ella Øverbye, Henriette Steenstrup, Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Brynjar Åbel Bandlien, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner

Tale Norsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Tirsdag 16.04.2024 18:30 Tancred Kjøp

Se mer av