En folkemengde står ved et bål, en mann med hatt går i forgrunnen.

Astrup – Flammen over Jølster

Et intimt og dramatisert portrett av den norske kunstneren Nikolai Astrup. 

Astrup – Flammen over Jølster følger Astrups ungdomsår preget av opprør mot en konservativ oppvekst og hans dype forbindelse til hjembygden Jølster. Etter å ha vendt hjem fra kunststudier i utlandet, utvikler Astrup sin distinkte stil, sterkt preget av Vestlandets rike natur, kultur og bygdeliv.

Filmen skiller seg ut med sin poetiske tilnærming, der den fanger kunstnerens indre liv og kreative prosess, og viser hvordan Astrups verk vokser frem fra hans omgivelser og erfaringer. Filmens visuelle estetikk er inspirert av Astrups fargerike og livlige verk, med levende farger og drømmeaktige scener som speiler hans kjærlighet til den norske naturen og folkelivet.

Gjennom en kombinasjon av personlig drama og kulturell historieformidling får vi et innsiktsfullt innblikk i livet til en av Norges viktigste kunstnere, samtidig som den viser hvordan Astrups arbeid fortsatt speiler det norske landskapet og folkesjelen.

Filmen er regissert av Pål Øie med danske Thure Lindhardt i hovedrollen.

Kunst på film er presentert og kuratert i samarbeid med The Art Trotter – en læringsplattform og kunstklubb som gjør kunst enkelt og gøy for folk flest!

Teknisk informasjon om filmen Astrup – Flammen over Jølster
Attributt Verdi
Spilletid 1t 19m (79 minutter)
Produsert Norge 2019
Regi Pål Øie
Medvirkende

Ola G. Furuseth, Filip Kremner, Jesper Lindblom, Thure Lindhardt.

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 16.06.2024 18:00 Lillebil  
  • Onsdag 19.06.2024 18:00 Lillebil  

Samarbeids­partnere

The Art Trotter

Se mer av