Vinnerne i tegnekonkurransen er trukket

I forbindelse med Arkitekturfilm Oslo inviterte vi til tegnekonkurranse, der oppgaven var å tegne en kino slik du syns den burde se ut. Under kan du se alle bidragene vi fikk inn.

Vi fikk inn mange gode forslag, og juryen har plukket ut til sammen fire vinnere. I utvelgelsen ble det blant annet lagt vekt på ideens originalitet og kvaliteten på tegnearbeidet, og juryen tok også hensyn til alder på deltakerne. Juryen besto av:

  • Linn Lervik, kunstner
  • Ida Meyn, fotograf
  • Ioannis Galanakis, kinomaskinist

Beste idé

Clara på 11 år har tegnet en helt original kino. Kinoen ser ut som et hundehode, og inngangen er utformet som en stor tunge. Vi syns det er en fantastisk idé med en kino som ser helt annerledes ut! Kinoen blir et signalbygg, og på bildet er den plassert frittstående, for eksempel i en park. Vi syns det er en gøyal og spennende tanke at man må gå gjennom en munn for å komme inn i kinoen. Vi liker også ideen med å plassere filmprogrammet som en del av utsmykningen på hundens halsbånd og måten logoen er plassert på byggets fasade. Kinobygget er både lekent og helhetlig.

Tegning av en kinobygning som ligner på et hundehode, der inngangen er en munn.

Beste utførelse

Edvard på 11 år er en soleklar vinner, med sin nøye uttenkte plan for hvordan en moderne kino kan se ut. Vi liker de fine perspektivene i tegningen og syns den har en imponerende detaljrikdom: Her er det laget løsninger for alt fra oppheng av høyttalere til plassering av kinoseter, og det er også proffe løsninger for kiosk, billettluke og resirkulering. Det er lagt ned mye arbeid i tegningen – her går vi gjerne på kino!

Tegning av en kino med inngangsparti, kiosk og godtehyller og en kinosal.

Hederlige omtaler

Alma på 8 år har tegnet en kino som ligner et kuppelformet telt eller bygning man kan sette opp. Vi liker det friske og fargerike uttrykket, og den frie og kreative tegnestilen.

En regnbuefarget kino formet som en kuppel.

Rebekka på 9 år sin svarthvit-tegning har mange spennende detaljer. Det er tydelig at hun har vært i en kino mange ganger og vet hva man gjør der. En spennende tegning som du kan se lenge på og oppdage nye detaljer i!

Snurr på bildekarusellen for å se resten av bidragene i konkurransen.

Les mer om Arkitekturfilm Oslo.