Sommeren på Cinemateket

Vi holder åpent i sommer og byr på et variert program gjennom juli, august og september. Her er noen smakebiter.

Kim Hiorthøys illustrasjon for juli-september 2023.

Månedens film

I juli og august er det Christopher Nolans nye film Oppenheimer som er månedens utvalgte. Vi viser den i superformatet 70mm fra 21. juli og utover! I september henter vi inn Malene Chois Stille liv, et mesterlig fortalt drama om utenforskap og identitet.

Månedens klassiker

Opplev den stemningsfulle og uhyggelige franske klassikeren Eyes Without A Face og Terrence Malicks imponerende og omdiskuterte debutfilm Badlands

Publikums ønskefilmer

Dere sendte oss utrolige 600 filmønsker i vinter og vi viser en hel haug av dem dette året her. Kanskje finner du et av ønskene dine blant filmene som vises de neste månedene?

Krzysztof Kieslowski

Opplev åtte tankevekkende og visuelt forførende filmer signert den polske regissør-legenden.

Marguerite Duras

Hun er kanskje mest kjent som forfatter, men var også en produktiv og nyskapende filmskaper og manusforfatter. I denne serien får du presentert fem filmatiske koblinger til henne.

Jan Knutzen

Filmskaperen Jan Knutzen, som fylte 80 år i sommer, er en av de mest særpregede stemmene i det norske dokumentarfilm-miljøet. I denne serien får du se fire av filmene hans, samt en ny portrettfilm om ham av Trygve Hagen.

Motlys

Vi feirer 40-årsjubileet til det toneangivende produksjonsfilmselskapet med filmvisninger og besøk av både filmskapere og skuespillere.

Filmfestivaler

I dette programmet går hele fire filmfestivaler av stabelen: Ravenheart i august, og Oslo/Fusion, Jødiske filmdager og Belarusiske filmdager i september. 

Mye mer

Det blir som vanlig også Troll i eske og Filmsalongen med Per Haddal, vi ser nærmere på norsk 60-tallsfilm og kunst, byr på stumfilmkonsert med Metropolis, filmhistoriekurs, portrett av rockelegenden Little Richard og en rekke spesialvisninger, bare for å nevne noe.

Stikk innom og hent programkatalogen eller ta en titt her. Åpningstidene i juli vil avvike litt fra de ordinære. Fra 1. juli til 21. juli holder vi åpent fra kl. 17.00 onsdag-fredag og søndag. Fra 22. juli holder vi i tillegg åpent tirsdag og lørdag. Dørene åpner da kl. 17.00 tirsdag til fredag og kl. 14.00 lørdag og søndag. Fra 1. august har vi ordinære åpningstider igjen.