Programmet for mai og juni

Våren og forsommeren er også utmerket kinotid, og vi har mye spennende på plakaten!

Sofia Coppola

Det er tyve år siden hun spillefilmdebuterte – vi setter opp alle spillefilmene til den amerikanske filmskaperen.

Bernardo Bertolucci

Vi viser åtte filmer av den italienske regissøren som døde i fjor, inklusiv høydepunkt som Edderkoppens strategi, 1900 og Fascisten.

70mm-festivalen

Storslåtte opplevelser når vi hyller bredformatet 70mm med en egen festival og byr på alt fra dansefilm, science fiction og krigsdrama til Shakespeares Hamlet.

Balkan New Film Festival

Nok en gang får vi besøk av den omreisende festivalen som har med seg balkansk film i bagasjen.

Besøk av Mark Toscano i The Dream That Kicks

Den amerikanske kuratoren og arkivaren Mark Toscano jobber ved Academy Film Archive og kommer til oss i mai med to håndplukkede program.

Månedens film

Vi viser den nyeste filmen til Mamoru Hosadas, kjent for The Girl Who Leapt Through Time, Summer Wars, Wolf Children og The Boy and The Beast. Mirai handler om den lille fire år gamle gutten Kun-chan som får sitt liv snudd på hodet når han får en liten søster.

Det blir også film og psykoanalyse, restaurert utgave av Ung flukt, en ny utgave av Aisthesis der vi kobler film og filosofi, musikaler, spesialvisninger, stumfilmkonsert, naturvitenskapelig analyse av Alien, høydepunkt fra kortfilmfestivalen og besøk av Andrea Bræin Hovig og Lars Saaby Christensen i Filmsalongen. Og selvsagt – det blir ingen sommer uten Att angöra en brygga.

Bla i katalogen her.