Nytt år og nytt program

2. januar åpner vi dørene igjen til Cinemateket. Velkommen til et nytt år og et variert program!

Henri-Georges Clouzot

Få kunne skape spenning som den franske mesteren. Vi viser seks av filmene hans samt den fascinerende dokumentaren Henri-Georges Clouzot’s Inferno.

Katsuhiro Ôtomo

Katsuhiro Ôtomo er en levende legende innen japansk manga og anime, og var sentral i å få resten av verden til å oppdage disse to kunstartene. Vi viser fem av filmene han har vært med å skape, inkludert klassikeren Akira.

Sally Potter

Orlando fra 1992 ble gjennombruddsfilmen til den originale britiske filmskaperen. Vi viser den, samt fire andre høydepunkt fra hennes hånd.

Dag Johan Haugerud

Barn var utvilsomt en av årets beste filmer i 2019, og nå er Haugerud klar med en ny film, Lyset fra sjokoladefabrikken, som vises som Månedens film i februar. I tillegg kan du se alle de andre spillefilmene til Haugerud.

Federico Fellini

Vi markerer 100-årsjubileet for den fargerike italienske regissørens fødsel med stor filmserie og helgeseminar 24. til 25. januar.

Bong Joon-ho

Tre høydepunkt fra den innovative sørkoreanerens hånd, som vant gullpalmen i fjor med den makeløse Parasitt.

HUMAN

Fra 24. februar til 1. mars kan du se aktuelle dokumentarfilmer fra hele verden.

Barnas cinematek

Det blir både klimafilm, vinterferiekino, oppvekstfilmer og gjensyn med noen av filmatiseringene av Anne-Cath. Vestlys bøker, i anledning 100-årsjubileet for hennes fødsel. Merk deg også nytt animasjonsverksted 1. februar.

Og mye mer

Dessuten kan du få med deg Klimafestivanelen, filmhistoriekurs, musikalfilm, stumfilmkonsert, film og psykoanalyse, Mad Max og foredrag om klimaendringer, besøk av Kari Simonsen i Filmsalongen, kunstfilm signert den østerrikske filmkunstneren Ernst Schmidt jr, kveld viet fjernsynsteater, double bill med Grease og Grease 2 og mye, mye mer.

Du kan bla i katalogen her og husk å ta den med deg neste gang du er innom.