En innholdsrik barnefilmhøst

Velkommen tilbake til Barnas cinematek og Barnas filmrom fra og med lørdag 5. august! 

Albert Åberg i gul regnjakke leker med en hund.

Her finner du oversikten over alle høstens barnefilmvisninger.

I høst markerer vi at Disney fyller 100 år og at Emil i Lønneberget blir 60 år. Se også fram til et gjensyn med figurer som Knerten, Totoro og WALL·E, skandinaviske og europeiske klassikere, tegnefilmer og film om spill! Barnas filmrom holder åpent før og etter filmene.

Klassiske barnebokfigurer

De minste barna kan se fram til animasjonsfilmen Hokus Pokus Albert Åberg og første film om Anne-Cath. Vestlys herlige trepinne Knerten. For de litt større blir det fart og spenning med Caprino-klassikeren Flåklypa Grand Prix, basert på Kjell Aukrusts godslige og forunderlige fortellinger. Eller kanskje du vil utforske vennskap og forelskelse? Da anbefaler vi Jørgen + Anne = sant, om hvordan det er å være ni år og veldig, veldig forelsket!

Sommerkino 14.-18. august

Mandag til fredag i uke 33 har vi sommerkino. Kom og se film klokken 10.00 og klokken 12.00 med familien, venner eller aktivitetsskolen! Vi viser Rive-Rolf, Min nabo Totoro, Fantasia, Jørgen + Anne = sant og Binti.

Mikke Mus i trollmannsklær som kikker på et vandrende kosteskaft med to vannbøtter.
En jente og en gutt bryter håndbak.
En kul belgisk-kongolesisk jente som filmer med mobilkameraet sitt.

Jubileumsfilmer

I år fyller Disney 100 år, og det er også 60 år siden Astrid Lindgren skrev sin første bok om rampete lille Emil fra Lønneberget. Vi feirer de to jubilantene med filmene Fantasia og Emil og grisungen.

Fornøyelige familier

Vi viser to ganske ulike svenske filmer om familier som er både utradisjonelle og sjarmerende. I Apestjernen møter du Jonna som har en uvanlig mamma (en gorilla!). Under filmfestivalen Oslo/Fusion kan du dessuten se Mini-Zlatan og verdens beste onkel, der Ella prøver å ha den kjempekule onkelen sin for seg selv.

En liten jente og onekelen hennes sitter ved et bord og tøyser.

Jødiske filmdager

Hvor er Anne Frank er en moderne nytolkning av den velkjente historien fra Anne Franks dagbok, om livet til en ung jente som levde i skjul for nazistene under 2. verdenskrig. En sterk og lærerik film for de litt større barna.