Dette kan du oppleve når vi åpner!

Vi er så glade for å kunne ønske nye og gamle besøkende varmt velkommen og byr på et rikt program som spenner fra 27. april og ut juni måned.  

Som alltid presenteres hele programmet i en egen katalog. Den sendes gratis ut til alle medlemmer, og kan i tillegg plukkes opp på Cinemateket når vi åpner dørene. Billetter til alle visningene er i salg fra midten av april til earlybird-priser. Earlybird-billetter er i salg til og med 2. mai.  Da får du billetter til 60 eller 30 (barnevisningene) kroner. Noen spesialvisninger har andre priser.

Kjente programposter 

Populære konsept som Troll i eske, Musikalsøndag, Filmsalongen og Film og psykoanalyse er tilbake, det samme er Månedens film. I april og mai har vi hentet inn Mark Jenkins gåtefulle, marerittaktige Enys Men, og i juni kan du oppleve Jerzy Skolimowskis originale eksistensialistiske drama EO. Begge titlene er eksempler på filmer som bør oppleves i en kinosal! Faste cinematektradisjoner som Att angöra en brygga kommer også!

Jean-Luc Godard

I fjor døde Jean-Luc Godard, gallionsfiguren for den franske nye bølgen. Vi setter opp et utvalg av Godards viktigste 60-tallsfilmer, som alle fremdeles føles friske og uforutsigbare.

Chantal Akerman

I desember ble Chantal Akermans Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles utropt til verdens beste film i filmtidsskriftet Sight & Sounds toneangivende kåring. Mange har sendt inn ønske om å se denne tittelen på Cinemateket. Vi oppfyller ønsket med glede, og setter også opp fire andre verk signert den uredde belgiske filmskaperen.

Publikums ønskefilmer

Vi synes alltid det er inspirerende å få ønsker fra publikum. I januar spurte vi hva dere hadde lyst å se når vi åpner igjen. Tusen takk for utrolige 600 forslag! Vi kommer til å plukke fra listen hele dette året. 

Rumensk filmhelg og Cristian Mungiu-serie

I mai kan du få med deg et håndplukket program med ny rumensk film og møte hovedrolleinnehaverne Maia Morgenstern (The Goat and Her Three Kids) og Mara Bugarin (Metronom). I tillegg får vi besøk av mesterregissøren Cristian Mungiu, som vi presenterer i en egen retrospektiv serie. 

Oslo stumfilmfestival

Helgen 27. til 30. april byr vi på fabelaktig film med fantastisk musikkakkompagnement når det er klart for den fjerde utgaven av Oslo stumfilmfestival. Her er noe for enhver smak, for stumfilm er for alle!

Barn og unge

Barnas cinematek har faste visninger lørdager og søndager og byr i tillegg til filmvisninger også på aktiviteter som silhuett-klippeverksted, animasjonsverksted og sommerkino. Dessuten har vi flere spennende tilbud til unge filmelskere

Og mye mer

Det blir også Mad Max og andre på leting etter vann, filmhistoriekurs, 70mm i all sin prakt, film og foredrag om sorte hull, forstyrrede opplevelser, kunstfilm signert Elena Pardo og Michael Snow, dypdykk i norsk 60-tallsfilm, kunstnerportrett, Shakespeare-filmatiseringer og analoge overraskelsesfilmer, bare for å nevne noe. 

Sjekk oversikten her og i programkatalogen.