Cinemateket åpner dørene igjen!

Fra og med 27. mai kan vi vise film for dere igjen! På programmet står film for store og små, både nye titler og gamle klassikere.

Her er det du kan se på stort lerret hos oss fremover:

Miranda July

Den første filmen som får æren av å bli vist her dette året, er Miranda Julys nye film Kajillionaire (2020). Vi setter også opp de andre spillefilmene hennes i juni.

Japansk film

Mange har gledet seg til å se den japanske anime-sensasjonen Demon Slayer: Mugen Train på kino, og det blir mulig her på Cinemateket fra 4. juni. Vi setter også opp Masaki Kobayashis Harakiri, som er en av de mest visuelt slagkraftige og poetisk finstemte periodefilmene fra Japan etter andre verdenskrig. Denne tittelen har i vår blitt vist på de regionale cinematekene, nå får du endelig sjansen her i Oslo. Dessuten kan du få med deg Satoshi Kons Millenium Actress.

100-års-jubilant

Månedens klassiker er den svenske mesterregissøren Victor Sjöströms fantastiske skrekklassiker Körkarlen, som fyller 100 år i år!

Barnas cinematek

På Barnas cinematek viser vi film fra den irske animasjons-stjernen Tomm Moore, som har tegnet seg inn i folks hjerter med filmer som Sangen fra havet og Wolfwalkers. Andre titler fremover er Binti og klassikerne Den røde ballongen & Den hvite hesten samt en spesialvisning av animasjonsfilmen Ville vestens datter.

Queen & Slim

Få med deg denne strålende brennaktuelle filmen! Melina Matsoukas’ Queen & Slim er en velspilt og sterk road movie, som like mye skildrer en konkret flukt som den er en reise gjennom deler av afroamerikanernes historie og USA.

Nomadland

Med Nomadland har kinesiskfødte Chloé Zhao skrevet seg inn i filmhistorien. Nå har du muligheten til å se dette prisbelønte dramet på stort lerret.

Ola Solum

Vi viser to av filmene som aldri rakk å bli vist i november i fjor.

Ingen sommer uten…

Det er tradisjon å vise Tage Danielssons Att angöra en brygga her på tampen av juni. I år er intet unntak!

Gjeldende smittevernsregler

Forestillingene har et publikumstak på 20 personer.

Her kan du lese mer om våre smittevernstiltak.

Billettsalg

Billettsalg skjer på nett og i billettluken/resepsjonen som er åpen fra torsdag 27. mai 09.00 (kun betaling med kort).

Billettene vil være unummererte. Våre ansatte er behjelpelige med seteplassering ved innslipp i salen.

Alle medlemskort som var gyldige da Cinemateket stengte i november, vil bli forlenget. Dette vil ta noe tid å ordne. Hadde du gyldig medlemskap da Oslo ble stengt ned i fjor, kan du få kjøpt billett med rabatt i billettluken. Dette er dessverre ikke mulig på nettsidene.

Salg av nye medlemskort og fribilletter håndteres i billettluken.

Vi gleder oss til å se deg her igjen – velkommen skal du være!