Praktisk informasjon

Hva koster billettene? Må jeg være medlem for å se film? Kommer jeg inn med rullestol? Her finner du svar på det og andre praktiske spørsmål.

Wim Wenders blir intervjuet foran en fullsatt kinosal.

Publikum møter Wim Wenders på Cinemateket (Foto: Roy Olsen).

Billetter

Du trenger ikke være medlem for å se film på Cinemateket, men et medlemskap gir deg fordeler. Ordinære billetter koster kr 80 (50 for medlemmer). På Barnas Cinematek koster billettene kr 50 (20 for medlemmer). Billettene kjøper du enten på nett eller i billettluken. Medlemskap koster kr 100 og kjøpes i billettluken. Les mer om priser og medlemskap her.

Det er en maksimumsgrense på åtte billetter per forestilling ved nettkjøp. Er dere en større gruppe som skal se film sammen? Ta direkte kontakt med oss.

Refusjon blir bare gitt i tilfeller der forestillinger blir avlyst.

Vi setter filmopplevelsen i sentrum, derfor er det ikke tillatt å bruke mobil eller nettbrett under forestillingene. Vi viser heller ikke reklame og forestillingene starter presis.

Billettbestilling

Vi har ikke billettbestilling over telefon og selger heller ikke uavhentede billetter. På de fleste forestillinger har vi ikke setevalg.

Bonuskort

Få stempel for hver billett du kjøper. Etter fem kinobesøk spanderer vi den sjette filmen. Bonusen kan kun tas ut på ordinære billetter, ikke billetter til spesialpris. Har du kjøpt billett på nett og vil ha stempel – ta turen innom billettluken.

Rullestolbrukere og ledsagere

Vi har ett sete i hver av salene som er tilpasset rullestolbrukere. Dersom du ønsker et av disse, ta kontakt med billettluken. Ledsagere med ledsagerbevis slipper inn gratis, men må ta ut egen billett.

3D-briller

Vi selger 3D-briller i billettluken. De koster kr 20.

Teksting

Filmene blir vist tekstet og utekstet. Undertekstene kan være på norsk, engelsk, dansk eller svensk. Sjekk filmomtalene for informasjon om undertekstene. Feil kan forekomme, da vi kan være nødt til å bytte visningskopi i henhold til det som opprinnelig var planlagt. Husk at mange av filmene vi viser er arkivkopier.

Aldersgrenser

Beskyttelsesloven skal sikre barn mot skadelig innhold i bildeprogram. Aldergrenser som gjelder er: tillatt for alle, 6, 9, 12, 15 og 18 år. Ledsagerregelen gjør at barn med voksent følge kan få adgang til kinofilm som har en aldersgrense ett trinn høyere enn oppnådd alder tilsier. Det er de foresattes ansvar å avgjøre om filmen passer for egne barn.