Filmhistoriekurs

Få med deg forelesninger og filmvisninger som dekker sentrale epoker og tendenser i filmhistorien. Kurset arrangeres i samarbeid med Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo.

Italiensk mann klemmer blond kvinne i Trevifontenen.

Vårens filmhistoriekurs tar utgangspunkt i at den italienske filmregissøren Federico Fellini ville ha fylt 100 år den 20 januar 2020. Han hadde sine røtter i den neorealistiske epoken, men ble snart en av frontfigurene i de italienske ny-bølge impulsene på 1950- og 60-tallet, blant annet med filmene La dolce vita (1960) og 8 ½ (1963). Vårens filmhistoriekurs innledes med en helg viet Fellinis filmer 24. og 25. januar. Det blir en kombinasjon av forelesninger / presentasjoner og filmvisninger, det hele i samarbeid med Det italienske kulturinstitutt.

Derfra tar vi steget tilbake til start og den tidligste filmhistorien, der filmskaperne Auguste og Louis Lumière sammen med Georges Melies vil stå i sentrum for oppmerksomheten. Fra denne pionertiden vil vi gå kronologisk til verks og gjøre nedslag i sentrale filmhistoriske epoker knyttet til den vestlige filmhistorien, med forelesninger etterfulgt av visninger av aktuelle filmer.

Forelesningene vil veksle mellom å holdes på norsk og engelsk. Kursansvarlig er post.doc. Annie Fee og professor Ove Solum, Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo.

Samarbeids­partnere

Institutt for medier og kommunikasjon, UiO

Samarbeids­partnere

Institutt for medievitenskap, UiO