To unge kvinner står og poserer for en selfie.

Yuni

Formsikkert og autentisk om ungdomsopprør i et patriarkalsk samfunn.

Yuni står på terskelen til voksenlivet. Hun er snart ferdig på videregående skole og må ta den viktigste avgjørelsen i sitt liv: Skal hun satse alt på høyere utdanning eller følge tradisjonen og godta en av ekteskapsforespørslene som hun har mottatt?

Yuni skildrer vanskelige ungdomsår og analyserer kjønnsroller, og viser hvor lite rom det er for dem som våger å være annerledes i Indonesias sterkt konservative og patriarkalske samfunn.

På mange måter er dette en historie vi kjenner – en ung jente som nekter å akseptere avmakten hun føler, som går imot sosiale konvensjoner samtidig som hun forsøker å navigere de typiske prøvelsene tenåringsårene byr på – men i Yuni er risikoen høyere enn noensinne. Valgene hun tar, før hun engang har fylt 16, kan definere hele hennes liv.

Noe av det mest forfriskende ved Yuni er at alle karakterene i filmen, på en eller annen måte, er fanget av samfunnet de lever i – og filmen behandler deres ulike feiltrinn med stor empati. Den unngår dermed å fremstå som prekende. Regissør Kamila Andinis har skapt en formsikker og autentisk skildring som på en nyansert måte tar opp Indonesias samfunnsproblemer og globale utfordringer.

Teknisk informasjon om filmen Yuni
Attributt Verdi
Spilletid 1t 35m (95 minutter)
Originaltittel Yuni
Produsert Indonesia/Frankrike/Singapore/Australia 2021
Regi Kamila Andini
Medvirkende

Arawinda Kirana, Asmara Abigail, Sekar Sari, Marissa Anita

Tale Indonesisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Se mer av