En gjeng ungdommer demonstrerer på toppen av en bygning. Skyskrapere i bakgrunnen. Det er kveld eller natt.

When A City Rises

Hongkong-demonstrasjonene fortalt fra innsiden.

Under demonstrasjonene i Hongkong i november 2019 gikk en liten gruppe aktivister sammen om et felles filmprosjekt: De ville formidle noen av demonstrantenes historier med levende bilder.

When A City Rises gir et nærbilde av enkeltpersoner som fant sin rolle i bevegelsen, og av den uformelle infrastrukturen som preget demonstrasjonene. Vi følger blant andre en 21 år gammel student, et tenåringspar og en ung tobarnsfar, som alle slåss mot overmakta for å beskytte demokratiet.

Dokumentaren har en eksplosiv stil og viser forhistorien til de dramatiske bildene som preget internasjonale medier mens demonstrasjonene foregikk. Den er formet og utarbeidet i felleskap mellom de sju regissørene, på egne og lokale premisser. When A City Rises vant blant annet F:ACT Award på årets CPH:DOX.

Panelsamtale etter filmen

Etter filmen inviterer vi til panelsamtale om status for situasjonen i Hongkong, på områder som berører ytringsfrihet og rettssikkerhet. I panelet sitter blant andre Hongkong-aktivist Eric Lai (på Skype) og menneskerettighetsaktivist Jessica KaYi Chiu fra Hongkongkomiteen. Den nye sikkerhetsloven vil drøftes og panelet vil også utfordres på synspunkter på hva fastlands-Kinas behandling av Hongkong vil få å si for en løsning på konflikten rundt Taiwan. Moderator er forsker fra PRIO Institutt for Fredsforskning, Stein Tønnesson.

En film som ikke bare er en av de mest komplette skildringene hittil av demonstrasjonene i Hongkong, men også en til tider ulidelig spennende film som utspiller seg med en thrillers intensitet. Screen International
Teknisk informasjon om filmen When A City Rises
Attributt Verdi
Spilletid 1t 40m (100 minutter)
Originaltittel When A City Rises
Produsert Hongkong/Storbritannia 2021
Regi Evie Cheung, Cathy Chu, Yuk-Kwok Huang, Kar Man Ip, Iris Kwong, Jenn Lee & Han Yan Yuen
Tale Kantonesisk
Tekst Engelsk
Visningsformat DCP

Se mer av