En mann med skjorte og slips.

We Are Thankful

Sørafrikansk hybridfilm som ble en av favorittene på årets Slamdance-festival.

I townshipen i utkanten av en sørafrikansk by møter vi den pengeløse og arbeidssøkende Siyabonga, en ung mann som går med en drøm om å bli skuespiller. Etter å ha lest om en film som skal spilles inn i byen, bestemmer han seg for å gjøre det han kan for å bli delaktig i prosjektet.

We Are Thankful er en hybridfilm som gjenforteller den faktiske historien om hvordan regissør Joshua Magor møtte hovedrolleinnehaver Siyabonga. Handlingen kommer likevel i annen rekke, her ligger fokuset på hverdagslivet i townshipen. Situasjoner som det å tyvlåne wifi fra rike umlungus (hvite) og til vanskelighetene med å skaffe seg skyss inn til byen er smarte måter å peke på landets vedvarende sosioøkonomiske skiller. Filmen har en observerende rytme, og mens kameraet følger miljøet karakterene beveger seg i, sanser vi også mye av handlingen som foregår utenfor bildet takket være et glimrende lydarbeid.

Magor har laget en afrikansk indiefilm som ble trukket frem som en av favorittene fra årets Slamdance-festival, der den også vant pris for beste skuespiller.

Joshua Magor (f. 1991) er en manusforfatter, regissør og filmfotograf fra Sør-Afrika som ble utdannet ved filmskolen i London. Etter flere prisvinnende kortfilmer, debuterte han med We Are Thankful på filmfestivalen i Locarno. Den har siden blitt vist på en rekke andre festivaler, og blant annet vunnet pris for beste skuespiller under årets Slamdance-festival.

Teknisk informasjon om filmen We Are Thankful
Attributt Verdi
Spilletid 1t 37m (97 minutter)
Originaltittel Siyabonga
Produsert Sør-Afrika 2018
Regi Joshua Magor
Tale Engelsk og zulu
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av