Vinterbrødre

En lysende original dansk debutfilm.

Vinterbrødre er den bemerkelsesverdige debutfilmen til den islandske kunstneren Hlynur Pálmason. Filmen, som er filmet på analog film, utspiller seg i et hvitt og kaldt ingenmannsland. Vi følger to brødre som jobber i en kalkgruve. Emil stjeler kjemikalier fra jobben og lager hjemmebrent som han selger til kollegene, og på fritida ser han militære instruksjonsfilmer på en gammel VHS-kassett. Men handlingen er ikke så viktig; Vinterbrødre er en film som utfolder seg i en nesten allegorisk tilstand av fremmedhet; en svært fysisk filmopplevelse som har like mye preg av å være et kunstprosjekt som en konvensjonell film. Filmen har vunnet en lang rekke priser for regi, skuespill og – ikke minst – Maria von Hausswolffs spektakulære foto.

Filmfotograf Maria von Hausswolff

Maria von Hausswolff (født 1985) er født i Sverige, men holder til i Danmark. Etter studier ved Staatlische Hochschule fur Bildende Kunst i Frankfurt am Main og Den Danske Filmskole, har hun hatt foto på Foreldre og Vinterbrødre.

«Vildeste danske filmdebut siden von Trier.» Kinosaur.dk
«Hlynur Pálmason (…) approaches his chosen location like Michelangelo Antonioni did with that of Red Desert, transforming a place of grim labor and scant sunshine into a punctiliously designed cinematic Space.» Carson Lund, Slant Magazine
Teknisk informasjon om filmen Vinterbrødre
Attributt Verdi
Spilletid 1t 34m (94 minutter)
Produsert Danmark, Island 2017
Regi Hlynur Pálmason
Skuespillere

Elliott Crosset Hove, Simon Sears, Victoria Carmen Sonne

Tale Dansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 28.10.2018 19:00 Tancred  

    Etter filmen kommer regissør, manusforfatter og produsent Hlynur Pálmason og produsent Anton Máni Svansson til intervju med Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen.