Ung gutt og eldre mann i en korridor.

Verdens vakreste gutt

En sterk dokumentar om gutten fra den italienske klassikeren Døden i Venedig, og om en grenseløs industri og hva som kan skje med barn som står uten et beskyttende nettverk.

Den berømte regissøren Luchino Visconti slet med å finne den perfekte gutten til filmatiseringen av Thomas Manns roman, Døden i Venedig. Etter en intens og lang jakt fant han til slutt 15-åringen Björn Andrésen i Sverige, som han på verdenspremieren i Cannes i 1971 utropte til «verdens vakreste gutt». 

Björn mistet sin mor i ung alder, hadde ukjent far og ble oppdratt av en bestemor som ble fullstendig blendet av filmverdenens overflatiske glamour. Opplevelsen og behandlingen han fikk i etterkant av filmen, kastet en mørk skygge over Björns liv. En skygge som i dag, femti år senere, fremdeles preger ham.

Verdens vakreste gutt er et sårt portrett av et falmet ikon, men også en svært interessant utforskning av kunstens fiksering på skjønnhet, og det betydelige avtrykket som begjæret etter og beundringen av Björn Andrésens fagre ansikt har satt i internasjonal popkultur.

A thoughtful and quietly devastating meditation on obsession, trauma, and the cost of fame. The Queer Review
Teknisk informasjon om filmen Verdens vakreste gutt
Attributt Verdi
Spilletid 1t 33m (93 minutter)
Originaltittel Världens vackraste pojke
Produsert Sverige 2020
Regi Kristina Lindström & Kristian Petri
Tale Svensk og engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.39:1
2.39:1

Forestillinger

  • Tirsdag 27.06.2023 20:00 Lillebil  
  • Torsdag 29.06.2023 18:00 Lillebil