Tre kvinner står rundt en mann som ser på papirer

Tremors

Gripende og velfortalt om homofobi i Jayro Bustamantes andre spillefilm.

Jakten på lykke har en svært høy pris i Jayro Bustamantes andre spillefilm. Tremors er film nummer to i en slags trilogi om sosialt utstøtte i Guatemala – sammen med Ixcanul og The Weeping Woman – og følger familiefaren Pablo. I aller første scene kastes vi rett inn i det opprivende øyeblikket da familien får vite at Pablo er forelsket i en annen mann. Hendelsen ryster bokstavelig talt ved grunnvollene i den evangelisk kristne familiens tilsynelatende perfekt overklassetilværelse.

De siste årene har gitt oss flere historier om skeive karakterer som tvinges til å undertrykke sitt sanne jeg på grunn av samfunnet rundt dem. Sjelden har det blitt gjort så gripende og nyansert som i Tremors. Pablo tvinges til å ta et valg, og det finnes ingen gode alternativer.

Dette er en intelligent film, gripende og velfortalt om måten homofobi gjennomsyrer et samfunn på. Fokuset i Tremors ligger på de små, intime detaljene, og det er her filmen virkelig briljerer, uten et øyeblikk å miste grepet om den overhengende tematikken.

Jayro Bustamante (f. 1977) fra Guatemala har bakgrunn fra reklamefilm. Han slo igjennom med Ixcanul i 2015, som ble vist på filmfestivaler over hele verden. Samme år gjestet han Film fra Sør-festivalen. Bustamante er en av regissørene i fokus på årets festival, og vi viser to nye filmer av ham som begge har hatt premiere i 2019.

Teknisk informasjon om filmen Tremors
Attributt Verdi
Spilletid 1t 47m (107 minutter)
Originaltittel Temblores
Produsert Guatemala/Frankrike/Luxembourg 2019
Regi Jayro Bustamante
Skuespillere

Juan Pablo Olyslager, Diane Bathen, Mauricio Armas Zebadúa

Tale Spansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.39:1
2.39:1