En ung jente sitter i baksete på en bil.

Thursday Till Sunday

Melankolsk familieskildring av en av årets hovedgjester på Film fra Sør.

Melankolsk ferd gjennom Sør-Amerika. En liten familie med to voksne og to barn drar gjennom Chile i en gammel bil. En lang reise nordover, som ser ut til å skulle bli deres siste sammen som en familie. Gjennom øynene til tiåringen Lucía er vi vitne til et subtilt drama som utspiller seg, i vekslingen mellom den klamme spenningen i framsetet, og det grenseløse, øde landskapet utenfor vinduene.

I sin debutfilm Thursday Till Sunday klarer Dominga Sotomayor Castillo på følsomt vis å fange den emosjonelle dynamikken hos en familie som befinner seg ved et veiskille. Små krangler, blikkvekslinger, stillhet – det er de små detaljene som antyder hva som er i ferd med å skje. En melankolsk undertone ligger hele tiden og dirrer, i foreldrenes fraværende respons på barnas spørsmål, og i fellesskapet som er i ferd med å gå i oppløsning. Dette er vondt og vakkert på samme tid.

Dominga Sotomayor Castillo (f. 1986) er en regissør, manusforfatter og produsent fra Santiago, Chile. Hun startet sitt eget produksjonsselskap Cinestación etter endt filmutdanning, og har arbeidet både med kortfilm og spillefilm. Sotomayor er en av hovedgjestene på årets Film fra Sør, og vi viser hennes tre spillefilmer, hvor familierelasjoner og suggestive landskap står sentralt.

Teknisk informasjon om filmen Thursday Till Sunday
Attributt Verdi
Spilletid 1t 34m (94 minutter)
Originaltittel De jueves a domingo
Produsert Chile/Nederland 2012
Regi Dominga Sotomayor Castillo
Tale Spansk og fransk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av