På sydpolen.

Thin Ice: The Inside Story of Climate Science

De siste årene har vi opplevd en rekke eksempler på at politikere fornekter vitenskapelige rapporter eller også at vitenskapelige miljøer blir angrepet. Det fikk geologen Simon Lamb til å lage en klimaforskning – fra innsiden.

I tre år fulgte Simon Lamb vitenskapfolk innen en rekke ulike felt på jobb i områder som Arktis, Antarktis, Sørishavet, New Zealand, Europa og USA. Ved siden av at Thin Ice: The Inside Story of Climate Science gir oss en unik innsikt i arbeidet deres, lar filmen oss få høre om hva som er deres håp og deres bekymringer. Hvordan skal de best mulig kunne tolke klimaendringene vi står overfor, og hvordan skal de klare å ovebevise skeptikerne om at de økte CO2-utslippene er hovedårsakene til det som skjer på kloden akkurat nå?

Samtale før filmen

Før visningen 7. februar blir det en samtale mellom Helene Ingierd, sekretariatsleder i Den nasjonale forskningsetiske komité for naturvitenskap og teknologi, og Bjørn Samset, som fysiker og forskningsformidler, og forskningsleder ved CICERO Senter for klimaforskning.

Teknisk informasjon om filmen Thin Ice: The Inside Story of Climate Science
Attributt Verdi
Spilletid 0t 56m (56 minutter)
Produsert New Zealand/Storbritannia 2015
Regi Simon Lamb & David Sington
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 6 år
Visningsformat Digital