Ung kvinne i grønn kjole med et forskrekket uttrykk i ansiktet.

Thelma

Thelma er den norske kandidaten til Nordisk Råds filmpris. Her beveger Joachim Trier seg over i horror-sjangeren, samtidig som han fortsetter sin smakfulle og elegante utforskning av Oslo som location.

Thelma vokser opp i et kristent og overbeskyttende hjem på Sørlandet. Overgangen til studentlivet i Oslo blir stor, og følelsene hun får for medstudenten Anja er forvirrende og opprivende.

Thelma kan karakteriseres som en overnaturlig thriller om en ung kvinne med uforklarlige krefter, samtidig som filmen også er et psykologisk drama om dyptgående, irrasjonelle krefter i mennesket, og om hvordan avstengning og fortrengning av følelser kan føre mennesket ut i uforståelige handlinger. Filmen uttrykker hvordan indre dramaer og morderiske fantasier kan spille seg ut når intense følelser som hat og sjalusi dominerer. Karakterene vi presenteres for, og relasjonene dem imellom, kan på den måten sies å uttrykke allmennmenneskelige, psykologiske fenomener som på ulikt vis berører oss alle.

Norsk film har fått et helt spesielt tilskudd, en fortelling som uten store fakter går dypt ned, til understrømmene og de ulmende instinktene som herjer i kroppen på tilsynelatende helt vanlige studenter med hestehale og smale jeans. Inger Merete Hobbelstad, Dagbladet. Terningkast 6.
Har det noen gang vært laget en sterkere film om oppbrudd og forelskelse på norsk? Øystein David Johansen, VG. Terningkast 6.
Teknisk informasjon om filmen Thelma
Attributt Verdi
Spilletid 1t 56m (116 minutter)
Produsert Norge, Frankrike, Danmark, Sverige 2017
Regi Joachim Trier
Skuespillere

Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen


Tale Norsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.39:1
2.39:1

Se mer av