Personer som danser på gaten.

The Way We Keep Dancing

Ungdomsopprør på Hongkong-vis, krydret med lokal hiphop-kultur.

Adam Wongs dansemusikal har en pulserende energi og et kraftfullt budskap. Når en ny hiphop-gruppe blir rekruttert til å promotere et lokalt eiendomsutviklingsprosjekt, oppstår det konflikter. Skal ungdommene i gruppa gå for kommersiell utnyttelse eller være autentiske, men marginaliserte?

Adam Wongs dansemusikal har en pulserende energi og et kraftfullt budskap. Når en ny hiphop-gruppe blir rekruttert til å promotere et lokalt eiendomsutviklingsprosjekt, oppstår konflikter: Skal ungdommene i gruppa gå for kommersiell utnyttelse eller være autentiske, men marginaliserte?

Wong konstruerer en intelligent meta-oppfølger til sin egen 2013-film The Way We Dance, og fantaserer rundt hva fiktive versjoner av skuespillerne fra den filmen muligens ville drevet med nå. Cherry Ngan spiller Hana, nå en slags semi-kjendis, mens Babyjohn Choi (ett av mange strålende navn fra unge Hongkong-stjerner) er en slesk Youtuber. Hjertet i filmen er Heyo, en ekte rap-artist som opplever at kreativiteten og friheten er truet i byen med et enormt talent for nådeløs kommersialisering.

Dette tilsynelatende intrikate konseptet flyter naturlig og uaffektert i praksis, og gir rom til noen subtile (og enkelte ikke så subtile) kommentarer knyttet til hvem som i realiteten kontrollerer Hongkong. Samtidig er det en iboende optimistisk beat i årene til disse gatedansende Hongkong-ungdommene, og den er simpelthen uimotståelig.

Shelly Kraicer

Om regissøren

Adam Wong Sau-ping (f. 1975) studerte kunst i Hongkong og filmvitenskap ved Universitetet i Iowa. Han startet som uavhengig regissør med spillefilmen When Beckham Met Owen (2004). Han har hittil regissert fem spillefilmer, og vant prisen for beste regissør ved Hong Kong Film Awards for sin første ungdoms-dansemusikal The Way We Dance (2013).

Teknisk informasjon om filmen The Way We Keep Dancing
Attributt Verdi
Spilletid 2t 9m (129 minutter)
Originaltittel 狂舞派3
Produsert Hongkong 2020
Regi Adam Wong Sau-ping
Medvirkende

Cherry Ngan, Babyjohn Choi, Heyo, Lokman Yeung

Tale Kantonesisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP