Arge menn.

The Way of the Dragon

Høydepunkt av og med kampsportlegenden Bruce Lee.

Konseptet Kung fu-film nådde nye høyder på 1970-tallet med Bruce Lee som gallionsfigur. The Way of the Dragon er den eneste filmen som Lee skrev, regisserte og spilte i. Lee spiller en hongkonger fra bygda som blir invitert til Roma (!) for å forsvare onkelens restaurant fra lokale bøller. Fra en Jacques Tati-aktig stumkomedie om moderne fremmedgjøring på Romas flyplass, beveger filmen seg over til noe som ligner en romanse for deretter å slå ut i reinspikka action.

Lees rollefigur samler restaurantens ansatte til en formidabel, om enn noe komisk, kampklar gjeng, som settes opp mot en multietnisk masse av lokale tøffinger. Filmen kulminerer i sin siste slåss-scene som er satt inne på Colosseum med Lee mot Chuck Norris, og er en av de største, klassiske scenene innenfor sjangeren noensinne. Karismaen til Lee legemliggjør Hongkongs kraft, tempo og dristighet, og i kampkoreografien fremstår han som inkarnasjonen av en utfordring til Hongkong og Kinas koloniale historie. Filmen ble opprinnelig forbudt for kinovisning i Norge.

Shelly Kraicer

Om regissøren

Bruce Lee (Li Xiaolong, 1940-1973) ble født inn i en kunstnerisk familie i San Fransisco, og vokste opp i Hongkong. Lee startet som barneskuespiller og utviklet senere kampsport-/filosofi-hybriden Jeet Kune Do. Han oppnådde legendestatus med en lang rekke vilt populære kamsportfilmer som ble laget i Hongkong og Hollywood.

Teknisk informasjon om filmen The Way of the Dragon
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Originaltittel 猛龍過江
Produsert Hongkong 1972
Regi Bruce Lee
Medvirkende

Bruce Lee, Nora Miao, Chuck Norris, Hwang In-shik

Tale Mandarin, kantonesisk, engelsk og italiensk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP