The Trial of the Chicago 7

Brennaktuell film om sammenstøtene mellom demonstranter og politiet i forbindelse med Demokratenes landsmøte i 1968.

Det som var ment å være en fredelig protest under Demokratenes landsmøte i 1968 blir i stedet et voldelig sammenstøt med politiet og nasjonalgarden. De som stod bak demonstrasjonen – blant andre Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden og Bobby Seal – ble saksøkt for konspirasjon, eggende til opptøyer. Rettssaken som fulgte ble en av de mest notoriske i historien.

The Trial of the Chicago 7 var et drømmeprosjekt for Aaron Sorkin, mannen bak den legendariske tv-serien The West Wing (Presidenten). Sorkin skrev opprinnelig manuskriptet i 2007, og det var da meningen at Steven Spielberg skulle regissere. Flere uheldige omstendigheter, blant annet en streik i Writers Guild of America, gjorde at prosjektet ble utsatt på ubestemt tid, og det var først høsten 2018 at Spielberg kom med nyheten om at produksjonen var i gang igjen – med Aaron Sorkin som regissør, og Sacha Baron Cohen i en av hovedrollene.

Når filmen nå omsider er klar for å møte sitt publikum, er det med en nesten skremmende aktualitet, den siste tids opptøyer i USA tatt i betraktning. Innenfor rettssalens fire vegger handler det om betydningen av ytringsfrihet og et demokrati styrt på sine opprinnelige premisser. Sorkins manus er ikke overraskende energisk fra start til slutt, der den fargerike ansamlingen av karakterer hver og en får tid til å skinne.

Filmen vises i samarbeid med Netflix og Selmer Media, og vil være tilgjengelig på Netflix fra 16. oktober.

Teknisk informasjon om filmen The Trial of the Chicago 7
Attributt Verdi
Spilletid 2t 9m (129 minutter)
Produsert USA 2020
Regi Aaron Sorkin
Skuespillere

Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 04.10.2020 15:00 Tancred  
  • Mandag 05.10.2020 18:00 Lillebil  
  • Onsdag 07.10.2020 18:15 Tancred  
  • Lørdag 10.10.2020 21:00 Tancred  

Samarbeids­partnere

Se mer av