En mann står med ryggen til og ser på en tegning. av en naken kvinne

The Swallows of Kabul

Fra studioet bak prisbelønte franske animasjonsperler som Trillingene fra Belleville og Ernest & Celestine kommer denne vakre filmen, som kaprer den melankolske stemningen i Kabul i 1998, få år etter Taliban-styret har tatt makta.

Vi møter to par fra ulike generasjoner som også representerer ulike perspektiver: desperasjon og håp, begge menneskelige reaksjoner etter år med grusom afghansk krig. Glimt av hvordan livet i hovedstaden pleide å være veves inn i nåtidens dystre stemning. Atiq, en fengselsvakt, og hans kone Mussarat har vært gift i mange år, men nå snakker de så vidt sammen. Det unge paret Mohsan og Zunaira lengter på sin side etter byen slik den var før krigen, og er samtidig fulle av håp om en lysere fremtid. En rekke uheldige hendelser knytter etter hvert de fire karakterene sammen.

The Swallows of Kabul er basert på Yasmina Khadras roman med samme navn. Den er først filmet med skuespillere, noe som igjen dannet grunnlag for den digitale animasjonen og gir filmen et ekstra autentisk preg. Selve animasjonsstilen etterlikner akvarellmaling og gjør The Swallows of Kabul til en visuell nytelse.

Zabou Breitman (f. 1959) er en fransk skuespiller, regissør og produsent. Eléa Gobbé-Mévellec (f. 1984) er en fransk animatør og regissør. The Swallows of Kabul er deres første film sammen. Den ble først vist under filmfestivalen i Cannes tidligere i år, og har senere blitt satt opp på den anerkjente franske animasjonsfilmfestivalen Annecy.

Teknisk informasjon om filmen The Swallows of Kabul
Attributt Verdi
Spilletid 1t 21m (81 minutter)
Originaltittel Les Hirondelles de Kaboul
Produsert Afghanistan/Frankrike/Luxembourg/Sveits 2019
Regi Zabou Breitman & Elea Gobbe-Mevellac
Tale Fransk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Se mer av