Mann dekket av blod på en t-bane.

The Sadness

En svært brutal skrekkfilm med politisk brodd.

Taiwan og resten av verden har over en lengre periode vært utsatt for en influensalignende pandemi. Forskere advarer om at viruset har mye til felles med rabies, og er derfor redde for uventede mutasjoner. Likevel har samfunnet begynt å bevege seg mot en relativt normal hverdag. Sånn er det også for kjæresteparet Jim og Kat, som starter dagen med å dra hver til sitt som på en hvilken som helst arbeidsdag. Det de ikke er klar over er at viruset har mutert, og i samme øyeblikk sprer seg som ild i tørt gress i Taipeis gater. I stedet for å få en mild forkjølelse, blir smittede redusert til rasende vesener som drives av sine mest sadistiske instinkter.

Regissør Rob Jabbaz tar fatt på zombie-sjangeren i sin debutfilm, og bringer den til et svært mørkt sted. Jabbaz har gått inn for å skildre et helvete på jorden, og lykkes særdeles godt i det. Resultatet er en hypervoldelig film, så en advarsel til publikum er på sin plass.

Jabbaz’ selvsikre, modige debutfilm drives av reinspikka, utemmet raseri. Det er ondsinnet hymne som holder deg fast i grepet sitt, tvinger deg til å stirre rakt i avgrunnen, og utfordrer deg til å se bort. Bloody Disgusting
Teknisk informasjon om filmen The Sadness
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Originaltittel The Sadness
Produsert Taiwan 2021
Regi Rob Jabbaz
Medvirkende

Regina Lei, Berant Zhu, Ying-Ru Chen

Tale Kinesisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP