En ung kvinne som gråter.

The Rohingya: Workings of a Crime

Velkommen til film og samtale, der vi etter visningen av The Rohingya: Workings of a Crime spør hva som skjedde med Aung San Suu Kyi?

Situasjonen for Rohingyaer i Myanmar har lenge vært vanskelig, men siden 2016 har militærets aksjoner vært svært brutale. Hundrevis av nedbrente landsbyer. Massevoldtekter og storstilte massakrer. 700 000 rohingya tvunget i eksil. Å tømme et helt territorium for dets befolkning i løpet av få uker krever organisering og må planlegges. Var dette et forsøk på folkemord? Hvem ga ordren? Hvilket ansvar har fredsprisvinner Aung San Suu Kyi? Og hva er konsekvensene for rohingyaene i leire i Bangladesh og de som er igjen i Myanmar?

Dokumentaren er filmet i både Myanmar og Bangladesh, og undersøker det tilsiktede ved den etniske rensingen utført mot rohingya-folket. Hvem hadde noe å tjene på denne forbrytelsen mot menneskeheten?

Samtale etter filmen: Hva skjedde med Aung San Suu Kyi?

Aung San Suu Kyi fikk Nobels fredspris i 1991. Hun framsto som en av verdens største og modigste menneskerettighetsforsvarere. I dag sitter hun i Den internasjonale domstolen i Haag og svarer for anklager om folkemord. Hva skjedde? Var hun aldri den vi trodde hun var? Eller er hun under press?

Panelet består av:

  • Audun Aagre, Daglig leder i Den norske Burmakomité
  • Ingeborg Moa, Prosjektleder Amnesty International Norge
  • Rahul Amin, rohingya i Norge
Teknisk informasjon om filmen The Rohingya: Workings of a Crime
Attributt Verdi
Spilletid 1t 2m (62 minutter)
Produsert Frankrike 2019
Regi Gwenlaouen Le Gouil
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Tirsdag 25.02.2020 18:00 Lillebil  

    Debatt etter filmen. I panelet sitter Audun Aagre, Ingeborg Moa og Rahul Amin.

Samarbeids­partnere